|
|
|
|
|
|
Japonlar'a uyarlanan Türk yemekleri
ISPANAK PÜRESİ 1 kg. ıspanağın yapraklarını yıkadıktan sonra ayıklayın. Ispanak yapraklarını 1 kahve fincanı su ile hafif ateşte haşlayın. Suyunu süzüp ince ince kıyın (Süzdüğünüz suyu yapacağınız çorbada değerlendirebilirsiniz, blender kullanacaksanız, saplarını da haşlayabilirsiniz.) 1 kaşık tereyağı ile 1 kaşık unu pembeleşinceye kadar hafifçe kavurun. 1 bardak süt ile ıspanakları da ekleyerek pişirin. Tuz, karabiber ekleyin. Yemek tabağına aldığınız ıspanak püresi üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin. Üzerine yoğurt eklenen tüm yemeklerde yoğurt soğuk olmamalı, mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır. Tavada kızdırılmış tereyağ üzerine kırmızı biber atıp hemen ateşten çekin ve yoğurtlu ıspanak üzerine gezdirin.
MANTARLI YAYLA ÇORBASI 1 çay bardağı pirinci 6 su bardağı su içinde haşlayın. 1.5 su bardağı yoğurdu, 1 yumurta sarısını, 2 yemek kaşığı un ile hep beraber boza kıvamına getirin. Bu karışımı kaynamış olan pirince yedire yedire ekleyin. 1 çorba kaşığı tereyağında mantarları ince ince doğrayarak kavurup çorbaya ekleyin. Tuz, karabiber ekleyin ve biraz daha kaynatın. 1 çorba kaşığı tereyağını küçük bir tavada eritip içine tatlı kırmızı biber ve nane katın. Yakmadan alın ve çorbanın üzerine ilave edin.
CEVİZLİ KURABİYE 250 gr yağı eritin. Soğuyunca hemen 2 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı yoğurt, 3 yumurta katarak iyice karıştırın. 5.5 su bardağı un ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek hamur yapın. 1 su bardağı havanda iri dövülmüş ceviz içi ile su bardağı temizlenmiş, yıkanmış kuru üzümü 1 tatlı kaşığı tarçın ile (ayrı bir tabakta) iyice karıştırın. Bu karışımı da hamura ekleyin. Kaşıkla tepsiye kurabiye boyunda alın ve kızdırılmış fırında pişirin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|