| | Çikolatayı kim sevmez? Biberlisinden zencefillisine lavantalısından malt viskilisine... Zayıflama çılgınlığı doruğa tırmanırken çikolatanın yükselişi de sınır tanımıyor. Hiç acı biberli çikolata tattınız mı? Nispet vermek gibi olmasın ama ben bunu dünyaca ünlü çikolata ustası Chantal Coady'nin Londra'da Chelsea...devamı |
|
| | Londra'da elim kayıp Öyle sanıyorum, altı yedi yıl oluyor. "Anadolu'nun mantarlar açısından cennet olduğunu" anlatan bir yazı yayınladım. Ne mantarlar var, hangisine nerede rastlanır, hangi mevsimin işidir, bulacağınız mantara nasıl muamele edilir, bu minval giden bir öykü. Unutmadan, biz Türkler...devamı |
|
| | Püf noktaları annesinden Donatella Piatti'nin oğlu Batuhan da annesinin yolundan giderek mutfağın zengin dünyasını seçti. Anne oğlu yakında renkli bir televizyon programında izleyeceğiz
. Yıllardır Türkiye'de yaşayan, yemek kitapları ve programlarıyla tanıdığımız Donatella Piatti'nin oğlu Batuhan Piatti de...devamı |
|
| | Kalite belgeli çiğköfte Fatih Arslan'ın 8 yıl önce kamyonette başlattığı ve artık 7 şubesi olan Ahmet Usta Çiğköftecisi'nin kalitesini uluslararası belgeler onaylıyor. Çiğköfte Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olsa da iyisini bulmak kolay değil. Elazığlı Ahmet Usta Çiğköftecisi ise aldığı...devamı |
|
| | Kahvenin düşmanı hava ve ışık Bir kez kavrulunca kısa sürede tüketilmesi gereken kahveyi hava ve ışıkla teması bozuyor. En iyi saklama koşulları ise cam kapta ve karanlık bir köşede sağlanıyor. Aroması bozulmadan dayansın diye buzdolabında tutmak ise son derece sakıncalı. Tok karnına sadece iki kokunun, ekmek ve taze...devamı |
|
| | Monet'nin sofrası Zürih sadece nizam ve intizam kenti değil. Turizmde nelerin yapılabildiğini de gösteriyor. Monet'nin Bahçeleri sergisi ise kültür turizmi için iyi bir örnek. Geçenlerde "turizmimizin sayısal patlaması" hakkında dramatik bir tahlil okudum. Esasen bilmesi gerekenlerin çoğu bu fotoğrafı...devamı |
|
| | Kale kapılarını önce kahve kokusu açtı Osmanlı ordularının yapamadığını kahve yaptı ve dünyayı fethetti. Ne hazin 1517'den beri içip dünyaya yaydığımız kahveye şimdi Yunanlılar sahip çıkıyor. Bizi Avrupa Birliği'ne almakta nazlanan Avrupalılar yüzyıllar önce birçok ürünümüzü taklit etmiş, kimilerini de o dönemlerde Avrupa'yı...devamı |
|
| | Havyarın iyisi deniz kokar Bakü'de gördüklerimi söyleyeyim; havyar, neft ve caz. Bu şehirde nereye giderseniz gidin havyar başroldedir. Bakü'deyiz. Bütün "büyük" şehirler gibi "herşeyi" görmüş bir yer. Çok şey yaşamış. Yıpranmış ama mağrur. Öylesine duruyor, sessizce. Asır başında gördüğü zenginlik Hazar kıyısı...devamı |
|
| | Gizemli ve hoş bir lezzettir tatlı Sevinçli ve mutlu olayları tatlı paylaşarak kutlayan bir toplumuz. Yeni yılın ilk gurme yazısı için de en uygun konu "tatlı". Yaşamımız ağız tadıyla sürsün. İyi bir geleneğimiz var. Yeni bir eve taşınanlara, yeni evlenenlere, sevinçli bir olayın tebriğine giderken tatlı götürürüz. Ağız...devamı |
|