kapat
16.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

YOLUMUZ AÇILDI

Avrupa liderleri, Türkiye'nin gerçekleştirdiği reformlarla AB ölçülerine yaklaştığını açıkladı ve tam üyelik görüşmeleri için ilk yeşil ışığı yaktı Bu diplomatik ifadelerin anlamı şöyle: Türkiye ile tam üyelik müzakereleri için masaya oturma zamanı yaklaşıyor Ecevit 4 gün önce SABAH'a verdiği demeçte AB liderlerine "Yolumuzu açın... Bize üyelik müzakereleri için takvim verin" çağrısı yapmıştı. Mesaj yerine ulaştı: Brüksel'deki Laeken Sarayı'nda dün yapılan AB zirvesinde ilk kez "Türkiye'nin üyelik müzakereleri yolunun açıldığı" açıklandı. AB bu müjdeyi zirveden sonra yayınlanan bildirinin 12'nci maddesinde verdi. Tümüyle Türkiye'ye ayrılan maddede yapılan reformlardan övgüyle söz edildi. Bir güzel gelişme daha: AB'nin geleceğini belirleyecek olan Avrupa Kurultayı'na Türkiye de diğer adaylarla eşit koşullarda kabul edildi.
Tüm metin

Sarı kayanın gazabı
Mezotelyoma nadir görülen bir tümor çeşidi. Selim ve habis türleri var. Vücut boşluklarını kaplayan zarlardan köken alıyor. Akciğer zarı, karın zarı, kalp zarı, testis zarı, yumurtalık zarı gibi yerlerden gelişebiliyor. Üçte birinde karın içi, üçte ikisinde akciğer boşluğunda yerleşiyor.
SON DAKİKA'DA

Bu ne tesadüf! İranlı gelin
Hamira Baran'ı Türkiye işadamı kocası Sinan Baran'dan istediği trilyonluk tazminatla tanıdı. Yıldırım Aktuna ise gerek icraatları gerekse uzun sevgili listesiyle ülke gündeminden hiç düşmedi. Peki bu iki isim nasıl biraraya geldi? Önceki gün gazetelerin istihbarat servisi telefonlarına vatandaşlardan bir ihbar geldi.
TÜRKİYE'DE

Laila'nın kasasına Maliye bodyguardı
İstanbul Defterdarlığı, eğlence mekânlarıyla vergi savaşını artırdı. Uzun süredir yapılan uyarılara rağmen kazançlarını eksik beyan eden sosyete mekânlarıyla mücadeleden yılmayan defterdarlık, aralarında Laila, Chinawhite, Catwalk gibi mekânların da bulunduğu 10 işletme ile sahiplerinin geriye dönük 5 yıllık kazançlarını tek tek incelemeye başladı.
EKONOMİ'DE

Nükleer endişe
Amerika 'Sonsuz Özgürlük' operasyonunda sona yaklaşıyor. Ladin ve 120 adamı ülkenin güneydoğusundaki Beyaz Dağlar üzerinde bulunan Agam ile Wezir vadilerindeki mağarada kıstırıldı. Ancak kuşatma altında tutulan mağaraya ne roket ne de bomba atılabiliyor. Çünkü El Kaide militanlarının 'ölümüne' koruduğu mağarada nükleer bomba olmasından endişe ediliyor.
DÜNYA'DA

Hükümeti destekleyin
Hükümet ve Meclis'e eleştiri yöneltmediğini, ancak ifade edilen eleştirilere katıldığını belirten Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bayram mesajında hükümete açık bir dille destek verdi. Sezer, Ramazan bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, son günlerde ekonomide yaşanan olumlu gelişmelere karşın, geçim sıkıntısı ve enflasyonun ülke..
POLİTİKA'DA

Savulun kartal geliyor
İkinci yarıda Tümer ve Ahmet Dursun'un (2) golleri skoru belirledi. Hep eleştirilen Beşiktaş defansı Göztepe'ye sadece bir isabetli şut şansı verdi Ligde son 5 maçını, Türkiye Kupası ile birlikte son 8 resmi sınavını kazanan Beşiktaş, İzmir'de Göztepe'yi de güle oynaya geçerek şampiyonluk yarışında iddialı olduğunun altını bir kez daha çizdi.
SPOR'DA

Tetiği çekecek mi?
Hülya Avşar, yönetmenliğini Faruk Aksoy'un yaptığı ve başrollerini Kenan Işık, Haldun Dormen ve İlker İnanoğlu ile paylaştığı 'Yeşil Işık' adlı filmin intihar sahnesinde ecel terleri döktü. Zincirlikuyu Mezarlığı'nda ve 0 derece sıcaklıktaki bir havada çekilen intihar sahnesi tam 8 saatte tamamlandı.
MAGAZİN'DE

Her şeyden tadın ama çatalın ucuyla!
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeynep Oşar, bayramda sağlığımızdan olmamak ve hastane kapılarını aşındırmamak için "hayır" demeyi mutlaka ilke edinmemiz gerektiğini belirterek, bayram günlerinin sınırsızca ve gelişigüzel yemenin serbest olduğu zamanlara dönüştürülmemesini istedi.
SAĞLIK'DA

Kadın 'Top Gun'lar
Onlar Türk Hava Kuvvetleri'nin göz bebekleri. Teğmen ve üsteğmen rütbesindeki kadın savaş pilotları adaylarından söz ediyoruz. F 4, F 5, F 16'larla korkusuzca göklerde süzülüyor, erkek meslektaşlarından hiç de geri kalmıyorlar. Kadın pilotlar ilk kez 1992'de kabul edildiler Hava Harp Okulu'na.
MELODİ'DE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
banner
HYDE PARK
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun
KAMPÜS
Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya Eğitim Sistemleri Lisan Okulları ve bir çok temel bilgiler
DÖVİZ FİYATLARI
DOLAR 1,429,000 1,439,000
MARK 650,000 655,000
EURO 1,273,000 1,280,000
Diğer döviz bilgileri

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır