kapat
13.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Konuşması yarıda kaldı

Dışişleri Bakanı Cem, kazanın olduğu dakikada BM Genel Kurulu'nda konuşuyordu. Konu Kıbrıs'tı. Güvenlik Şefi anons yapmaya başlayınca, Cem konuşmasını kesti
Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Birleşmiş Milletler Güvenlik Toplantısı'na katılmak için New York'taydı. Üstelik konuşma sırası dün sabah saatlerinde Cem'e gelmişti. Gündemi yoğundu. Terörle mücadele, Afganistan harekatı ve Kıbrıs sorununu dile getirecekti. Ancak kürsüye çıkmadan kısa bir süre önce New York'ta uçak kazası meydana geldi. Dışişleri Bakanı, kürsüye çıktı, konuşmasına başladı. Ancak birkaç dakika sonra BM binasındakiler New York'tan gelen habere odaklandılar. Bina içindeki TV ekranlarında genel kurul salonu yerine kazanın meydana geldiği yerle ilgili görüntüler yayınlanmaya başladı.

İLK BAŞSAĞLIĞI CEM'DEN
Cem tam konuşmasının en önemli bölümü olan Kıbrıs sorununu dile getiriyor ki, bina içindeki hoparlörlerden BM Güvenlik Şefi, kaza ile ilgili açıklamalar yapmaya başladı. Güvenlik şefinin konuşması, genel kurul salonu dahil, binanın her tarafından dinlenebildiğinden, Bakan Cem konuşmasını kesmek zorunda kaldı. Zaman zaman kesilen konuşmasında Cem, Kıbrıs konusunda uyarıda bulundu ve Kıbrıs Rum yönetiminin AB'ye tam üye olarak kabul edilmesinin, hem adada yaşayan iki ulus hem de tüm bölge açısından tehlikeli sonuçlar doğuracağına işaret etti. Adada yaşayan uluslara yapay çözümler empoze edilmemesini isteyen Cem, "Kıbrıs Türkleri'ni adada azınlık durumuna düşürecek çözümlere izin vermeyiz" dedi.

Olay sırasında kürsüde olduğu için uçak kazasıyla ilgili ABD'ye karşı ilk resmi tepkiyi Dışişleri Bakanı İsmail Cem vermiş oldu. Kazayı konuşması sırasında öğrenen Cem, Amerikan halkı ve kazada hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   131
MHP   127
ANAP   80
DYP   82
AKP   52
SP   48
BAĞIMSIZ   21
BOŞ   9
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır