kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ÖZGÜR ÇAKIR- Aynı rüyayı görmüş ikili

02.05.2009
Türk pop tarihinde çok fazla görünürde olmadan, mütevazı bir tavırla yüzlerce besteye imza atan ve onlarca sanatçı yetiştiren birkaç isimden biriydi Melih Kibar. Melih Kibar'ın müzikal hayatında dönüm noktalarından biri ise Türk pop tarihinin en önemli söz yazarlarından biri olan Çiğdem Talu ile yaşadığı aşktı.
Söz ve müzik beraberliğini uyumlu bir şekilde kurmak önemli bir marifet. Bunu kotarmak biraz da aynı rüyayı görmekten ve o rüyalarda yakalayabildiklerinizi aktarabilmekten geçiyor. Kibar ve Talu ikilisi ise bunu bir dönem çok iyi becererek unutulmaz parçalara imza attılar. İşte Öyle Bir Şey, Sevdan Olmasa,
Bir de Bana Sor, İçimdeki Fırtına, Etme Eyleme bunlardan bazıları.

Lunapark müzikleri
Geriye çok değerli bir arşiv bırakan bu ikilinin parçaları şimdi yeni düzenlemeler ve mixlerle tekrar gün yüzüne çıkıyor. Melih Kibar'ın eşi Ethel Kibar ve Çiğdem Talu'nun kızı Zeynep Talu'nun giriştiği bu projenin ilk meyvesi Çiğdem Talu ve Melih Kibar şarkıları Mıx in Mix 1 ismiyle Sony Music'ten yayınlandı.
Açılış parçası Deli Divane, ikilinin unutulmaz baladlarından biri. Albümde beş ayrı yorumu bulunan parça, bildiğimiz hızı ve balad tadındaki yorumlarıyla başarılı olmuş. Parçanın mixlenmiş halleri ise 'lunapark müzikleri' tadında ya da yazın açık hava diskolarında tercih edilebilecek klişe çalışmaların pek ötesine geçemiyor.
Rüya ise Kibar ve Talu ikilisinin yazdığı en keyifli parçalardan biri. Albümde ikilinin unutulmazlarından Sevdan Olmasa parçası da yer alıyor. Yıllarca Erol Evgin'den duymaya alışık olduğumuz parçanın remixlerinin ve vokallerinin parçanın 'canına can kattığını' söyleyemeyiz. Albümün diğer bir olumsuz yanı ise bu önemli ikiliyle yapılmış yeni bir çalışmaya hiç yakışmayan albüm kapağı.
Bütün olumsuz yanlarına rağmen Türk popunun kilometre taşlarından olan bu parçalar dinlemeye ve arşivlemeye değer.