kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sevgilisi öldürdü ailesi sahip çıkmadı

ŞABAN ARSLAN
01.05.2009
Evlatlık verilen, yetim kalan, akrabalarınca dışlanan Zeynep'i, son dayanağı sevgilisi boğdu. Talihsiz kızın ortada kalan cenazesine arkadaşları sahip çıktı..
Bursa'da ayrılmak istediği sevgilisinin boğarak öldürdüğü Zeynep Silku'nun ardında yürek burkan bir hayat hikâyesi kaldı... Yaşamında birçok zorluğa göğüs geren Zeynep, evlatlık verildi, yetim kaldı, üvey aileden kalan mirası alınca akrabaları tarafından dışlandı.
Hayatını sonunda düzene koyduğuna inanan ve evlilik hazırlıkları yapan Zeynep, ayrılma kararının ardından sevgilisinin kucağında son nefesini verdi. Akrabalarının cenazesini dahi almadığı Zeynep'e arkadaşları sahip çıktı.

YURDA VERDİLER
Yozgatlı bir ailenin iki çocuğundan biri olan Zeynep Silku, babası ölünce kendilerine bakamayan annesi tarafından erkek kardeşiyle birlikte Çocuk Esirgeme Kurumu'na verildi. 5 yaşına kadar yuvada kalan Zeynep'i çocukları olmayan Melahat ve Burhan Silku çifti evlatlık edindi. Zeynep 16 yaşına girince kendisini evlatlık edinerek nüfusuna geçiren üvey annesi Melahat Silku'yu kaybetti. 2 yıl sonra ise babası Burhan Silku, vefat etti. Henüz 18'inde ikinci kez öksüz ve yetim kalan Zeynep, kısacık ömründe yalnız başına yaşam savaşı verdi.

SIK SIK TARTIŞIYORLARDI
Kendisini evlatlık edinen Silku çifti, tüm mal varlığını Zeynep'e bırakınca ailede anlaşmazlık çıktı. Melahat ve Burhan Silku'nun yakınları evlatlık Zeynep'ten mirastan vazgeçmesini istedi.
Buna karşı çıkan Zeynep, kendisine kalan bir apartman dairesini ve yazlık evi üzerine alınca yakınları tarafından da terk edildi.
Eğitim hayatını tamamladıktan sonra bankacı olarak iş hayatına atılan Zeynep, yalnızlığa son vermek isteyip 3 ay önce meslektaşı 29 yaşındaki Yurdakan Buğra Oğru ile birlikte yaşamaya başladı. Evlilik hayalleriyle birlikteliğini sürdüren genç kızın sevgilisi bir süre önce işten çıkarıldı. Çift arasında iş bulma konusu yüzünden sık sık tartışmalar yaşandı.
Son tartışmada Oğru'ya ayrılmak istediğini söyleyen Zeynep karşılığını hayatıyla ödedi. Oğru, talihsiz Zeynep'i boğarak öldürdü. Apartmandan gelen kötü koku üzerine haber verilen polis, genç kızın cesedini sevgilisinin evinde buldu. Zanlı sevgili tutuklandı.

CENAZEYİ ARKADAŞLARI ALACAK
Cenazesi 5 gündür Adli Tıp morgunda bekletilen Zeynep'in ölümünü gazetelerden okuyan arkadaşları, savcılığa başvurup cenazeyi almak istediklerini bildirdi.
Savcı, kimsesiz Zeynep'in cenazesinin pazartesi günü arkadaşlarına verilmesine karar verdi. 26 yıllık yaşamı mücadele ve yalnızlıkla geçen Zeynep'in cenazesi Hamitler Mezarlığı'nda toprağa verilecek.