kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan: İş hayatında olduğu gibi değişim

02.05.2009
Başbakan Tayyip Erdoğan, 8 bakanı kabine dışı bıraktığı ve 9 yeni isimle takviye ettiği 60. Hükümet'in yeni isimlerini oluştururken izlediği stratejiyi, "İş hayatında da olduğu gibi değişimin yeni bir heyecan getirmesi, psikolojik bir hava da olsa önem arzediyor" diye açıkladı. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı 45 dakikalık görüşme sonrasında Başbakanlık merkez binada saat 19.00'da kameraların karşısına geçerek yeni Bakanlar Kurulu'nu açıkladı. Erdoğan, kabine dışında kalan bakanların hata yaptıkları ya da başarısız oldukları için gitmediklerini belirterek "Şu anda kabinede olmayan arkadaşlarımın hata, yanlış gibi yorumlarla değerlendirmesini Başbakanları olarak tanımlayamam, kimsenin de böyle tanımlamasını istemem" diyerek gönül aldı. Erdoğan'ın mesajları şöyle:

PSİKOLOJİK DE OLSA ÖNEMLİ İş hayatında da olduğu gibi değişimin yeni bir heyecan getirmesi, psikolojik bir hava da olsa önem arzediyor. Böyle bir değişimin gerekliliğine inandığım için 22 Temmuz seçimlerinden sonra çok kısmi bir değişim yapmıştık. Bunu biraz artırarak yeni bir değişime gidiyoruz.

GÜVENOYUNA İHTİYAÇ YOK: (Sizce bu kabinenin güvenoyu alması gerekir mi? sorusu üzerine ) Biraz garip soru olmadı mı. Böyle bir soruyu çok abesle iştigal olarak görüyorum. Şu anda 9 arkadaşım Parlamento'dan, bir tanesi dışından olmak üzere kabineye yeni giriyor, diğerleri yer değiştiriyor. Bu tamamıyla AK Parti iktidarının tasarrufudur. Hükümetimizin güvenoyuna ihtiyacı yoktur.

CUMHURBAŞKANI'NIN ÖNERİLERİ OLDU: (Sayın Cumhurbaşkanımızın önerileri oldu mu?) Önerisinin olmaması mümkün değil. Önerileri oldu, bunları değerlendirdik.

DAVUTOĞLU BİR DEĞER: (Ahmet Davutoğlu gibi seçilmiş olmayan bir ismi kabineye alıyorsunuz, buna neden gerek duydunuz? sorusu üzerine) Gerek Dışişleri çalışmaları içerisinde, gerek Başbakanlık Müşaviri olarak, daha sonra da biliyorsunuz Büyükelçilik unvanı alan Ahmet Davutoğlu Bey, Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün Başbakanlığı, gerekse benim Başbakanlığım döneminde gerçekten yoğun bir Dışişleri sirkülasyonu içerisinde çok büyük emek verdi. Dışişleri Bakanlığımızı gerek burada gerek dışarıda tanıtma imkânı sağladı. Dışişleri Bakanlığı'nda istifade edeceğimiz için kendilerini bu göreve değer buldum.

KEMAL UNAKITAN'IN SAĞLIK SORUNU: Tabii ki sağlık sorununun da bu değişimde çok ciddi etkisi oldu. Görev süresi içerisinde gerek pratik zekâsıyla, çözüm noktasındaki gayretleriyle kendisinden çok istifade ettiğim bir mesai arkadaşım oldu.