kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Gazetecilik, insanlıktan çıkmak mıdır?..

BAŞTA sevgili dostum Can Ataklı, bazı meslektaşları okurken dondum kaldım.. Kestirip atıyor Can..
"Gazeteci görevini yaparken 'Bu davranışım acaba polisin çalışmasını zorlaştırıyor mu, teröriste yarıyor mu, ülke çıkarlarına aykırı mı' diye bir soru sormaz ve soramaz. Gazetecinin görevi haberi herkesten önce, en iyi ve doğru biçimde almaktır.."
Yok yahu..
"Gazeteci, tüm toplumsal, geçiniz, insancıl değerleri ayaklar altına alan kişidir. Gazeteci oldun mu insanlıktan çıkarsın."
Bu mudur?..
Böyle gazeteciliğe lanet..
Perdeleri kapalı bir evin içinden dışarıya ateş ediliyor. Daha evvel kapıyı çalan polislere bomba atılmış, makineli tabanca ile taranmış. Bir polis ölü.. Yedi polis yaralı.. Yani içerdeki, o zaman bilinmiyor belki içerdekiler, (Belki ellerinde rehine masum insanlar da var) her türlü cinayeti işleyebilecek gözü dönmüş katiller.. Polis bu eve karşı operasyon düzenliyor.. Ve bu operasyonu Can'ın "Gazeteci" televizyonları anında naklen yayınlıyorlar ki, içerdekiler ekrana bakıp dışarda olup biteni anında öğrensinler, ona göre önlem alsınlar.. Arkaya dolananı, tavana çıkanı vursunlar.. Civarda operasyonu yöneten liderler varsa, onları görsünler, vursunlar ki, olayı büyütüp panik yaratsınlar..
Hatırlayın.. NTV kameramanın kulağını sıyıran kurşun hemen arkasındaki 16 yaşındaki Mazlum'u öldürdü. Hedefi o çocuk muydu caninin, sizce..
Ölümü çoktan göze almış ve kabullenmiş, hatta bunu polis telsizinden ilan etmiş terörist belli ki, giderken en büyük gürültüyü koparmak istiyor.. Bunun için bir kameramanı vurmaktan uygun ne olabilir.. Nişanı kameramana aldığı belli.. Mazlum pisi pisine gidiyor.. Düşünün ölen o değil de, meslektaşımız olsaydı, gürültü o kadar çabuk diner miydi?. Medya yeri yerinden oynatmaz mıydı?.. Eee. Terörün amacı ne zaten?..
Bu mudur Can?.. Bu mudur?.. Başarıya ulaşması için çok gizli yapılması gereken bir operasyonu anı anına canlı yayınla canilere göstermenin adı nasıl "Gazetecilik" olur?.
RTÜK'ün canlı yayınları durdurmak için aldığı "Yasak" kararı, biz gazeteciler için bir utanç, bir yüz karasıdır..
Bu ne demek bilir misin Can?..
"Siz gazeteciler özgürlüğe layık değilsiniz.. Çünkü sizde sorumluluk diye bir duyu yok.. Çünkü sizde vatanseverliği geçin, insanlık yok.. Çünkü siz "Haber" adına insancıl değerleri satabilen tiplersiniz.. Siz canlı yayın keyfiniz uğruna insanların ölmesine yardımcı olursunuz. Hatta reytinginiz artar diye belki için için mutlu da olursunuz, olay daha da büyür, daha da kanlanırsa.. O zaman size anladığınız dilde hitap ediyor ve yayın yasağı koyuyoruz.."
RTÜK bu yayın yasağı ile, naklen yayın yapan gazeteci ve kurumları, sorumsuz, insanlık dışı yaratıklar ilan etmiştir ve de haksız değildir.
İnsan canı pahasına "Habercilik" gazetecilik değil, hayvanlıktır çünkü!..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın