kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Doğa Rutkay sevgilisi Şa han Gökbakar’ı şöyle tanımlıyor: "Şahan’la geçen zamanlarda unutulmaz anlar biriktirirsiniz. Aynı cüs se si gi bi bir kal bi var dır; sev mek ten vaz ge çe mez si niz."

Tom Hanks gibi bir adamı oynamayı çok isterdim

01.05.2009
Ünlü komedyen Şahan Gökbakar 'Yemekteyiz' programını izlerken çok eğlendiğini söyledi. Gökbakar hayalindeki rolü de açıkladı: 'Forrest Gump' filmindeki Tom Hanks gibi bir adamı oynamayı gerçekten çok isterdim..
Ünlü komedyen Şahan Gökbakar InStyle dergisine bilinmeyen yönlerini anlattı. Gökbakar, giyim tercihlerinden nelere güldüğüne, Recep İvedik'in hayatındaki yerinden, daha önceki TV programlarına kadar birçok konuda ilginç açıklamalar yaptı...

ŞAHAN GÖKBAKAR FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* TV8'de 'Zo ka' ve 'Dikkat Şahan Çıkabilir' adlı programları yaptığınız dönem daha küçük bir kitleye hitap ediyordunuz ama sizi yere göğe sığdıramıyorlardı. Büyüdükçe işler değişti mi?
Ulusal kanala çıkınca iş butik halini kaybetti. Dört yıldızlı otel haline dönüştü! 'Eskisi gibi değil'ler başladı. Ben de rahat ede medim. Sözleşmemin sona erdiği gün programı bitirdim. NTV'de bir program denedim. Yapmak istediğimi tam yapamamıştım. Belki de bir arayış süreciydi...

İVEDİK'İN DIŞINA ÇIKACAK

* Peki Recep İvedik karakterini canlandırdıktan işler nasıl değişti?
İnsanların nasıl yaklaşacağı hiç belli olmuyor. Hiç anlamadığın bir yerden çok garip bir cümle geliveriyor, sinirine dokunuyor. Mesela geçenlerde adamın biri dedi ki: Ben senin filmini çok beğendim. Acayip güldük ama bak, bir sonraki iş tutmazsa çok pis tökezlersin! 'Sağol' dedim. 'Bu yeni film komik mi öteki kadar?' dedi. 'Komik abicim' dedim. 'Sonuçta bu metin desenin önüne konuyor' dedi. 'Yok ben de yazıyorum, ben buldum bu tipi zaten' dedim. Adam durdu, Sen kimsin, Allah mısın? Yaratmak, Allah'a mahsus' dedi.

* 'Recep izlenme rekoru kırınca ne düşündünüz?
Yaptığım işin insanlar tarafından bu kadar fazla sevilmesi ve neredeyse bir sene boyunca konuşulması çok güzeldi. Bu kadar insanın bana sevgi dolu gözlerle bakıyor olması, kendi evimden sokağa çıktığımda da evime giriyormuşum gibi hissettiriyor bana.

* Recep İvedik dışında başka türde film yapmayı düşünüyor musunuz?
Tabii. Karar vermedim ama 'Ötekiler' diye tanımlanan insanları oynayabilirim.

* Mesela?
'Forrest Gump'taki Tom Hanks ya da 'I am Sam'deki Sean Penn gibi bir adamı... NTV'ye 'Kayhan' diye böyle bir tip yapıyordum. Hani pembe yanaklı, iri herifler olur ya, öyle bir adamı oynamak isterim.

* Kendinizi objektif bir şekilde değerlendirebilir misiniz?
Kendimi ağır eleştiririm. Çoğu zaman 'saçmalama ya' diyen insanlar olur etrafımda. Çekimde bir sahne olur, herkes güler ama ben 'İğrenç oldu' derim. Hiç bir zaman kafamdakine ulaşamam.

* Bu mutsuzluk mu getiriyor?
Biraz fazla kafa yormayı getiriyor. Beni düşünen, sessiz bir adam haline getiriyor. Herşeyle ilgili çok fikrim var. Bunların çoğu genele uymuyor.

* Komedi filmleri arasında sürekli bir savaş hali var. Buna nasıl bakıyorsunuz?
Ben bunların içinde bulunmamaya çalışıyorum ama maalesef böyle bir ortam yaratılıyor. 'Recep İvedik' izlenme rekorunu elinde tuttuğu için kıyaslama yoluna gidiliyor. Ben içine girmiyorum.

* Bilkent'te tiyatro okurken bugünleri ön görüyor muydunuz?
Hayır. Zamanında Seda Sayan, Hülya Avşar, Gülben Ergen, Sibel Can dörtlüsünün sürekli polemik yaşama durumu vardı ya... O camia bırakıldı artık, kavga ettirilmeye çalışılan insanlar biz olduk.
Haberin fotoğrafları