kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Neden bu kadar ödül almış bir filme gitmiyorsunuz?

Özlem ESMERGÜL
01.05.2009
Geçen hafta vizyona giren 'Başka Semtin Çocukları' gişede umduğunu bulamadı. Filmin oyuncusu Eyşan Özhim bir programda, "Filme niye gitmiyorsunuz?" diyerek stüdyodaki seyircileri şaka yollu payladı..
Eyşan Özhim, Mehmet Ali Nuroğlu ve İsmail Hacıoğlu'nun rol aldığı, geçen yıl Altın Portakal Film Festivali'nde üç ödül alan 'Başka Semtin Çocukları' adlı film ilk haftasında sadece 7 bin 923 kişi tarafından izlenerek hayal kırıklığı yaşattı. Daha önce vizyon tarihi 27 Şubat olarak açıklanan 'Başka Semtin Çocukları', 'Recep İvedik' ve 'Güneşi Gördüm' filmlerine olan yoğun ilgi nedeniyle 24 Mart'ta vizyona girebilmişti. Bir süredir filmin yönetmeni Aydın Bulut'la aşk yaşayan ve rol aldığı yapımın tanıtım işleriyle de ilgilenen Eyşan Özhim, filmi kurtarabilmek için elinden gelen her şeyi yaptı. Bütün TV programlarını gezen, gazete ve dergilerle söyleşi ve çekimler yapan Özhim'in hiçbir stratejisi filmin gişesine olumlu olarak yansımadı. 'Başka Semtin Çocukları' başarılı oyuncu kadrosuna, hikayesine ve kazandığı ödüllere rağmen gişede umduğunu bulamadı.

SEYİRCİYE KIZDI
Geçtiğimiz günlerde Berrin Şeker Civil'in programına da konuk olan Özhim, stüdyodaki filmini izlemeyen seyircileri de şaka yollu payladı. Televizyon Gazetesi isimli sitenin haberine göre Özhim, "Niye öbürlerine koşa koşa gidiyorsunuz da bu ödüllü filmimize gitmiyorsunuz?" diye sordu. 'Başka Semtin Çocukları' filminin yönetmeni Aydın Bulut da önceki gün 'Cinemania' programına katıldı. Filmin çekimlerini İstanbul'da olayların eksik olmadığı Gazi Mahallesi'nde gerçekleştirdiklerini belirten Bulut şöyle konuştu: "O mahallelerde hayat zor! Sadece Gazi Mahallesi de değil. Benim tanık olduğum pek çok semt var, böyle kenar mahalleleri olan... Oralarda gerçekten hayat çok zor. Çünkü çatışmalar çok büyük..."
Haberin fotoğrafları