kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Alacaklılar ikna olmadı, Detroit üçlüsünden Chrysler havlu attı

30.04.2009
ABD'de otomotiv sektörünün kalbi Detroit'in üç büyüğünden Chrysler iflas başvurusunda bulunacak, hükümetten 8 milyar $ yardım alacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Alacaklılar ikna olmadı, Detroit üçlüsünden Chrysler havlu attı
Zor durumdaki ABD'li otomotiv devlerinden iflas için ilk başvuran üçüncü büyük Chrysler oldu. Şirket, alacaklılarla 6.9 milyar dolarlık borcun silinmesi karşılığında 2 milyar dolarlık nakit teklifi görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanması üzerine iflas koruma için başvurmaya karar verdi. ABD Parlamentosu Chrysler'e sendikalarla anlaşması, alacaklılarıyla uzlaşması ve Fiat ile ortaklık kurması için 30 Nisan'a kadar süre vermişti. Detroit'in bir numarası General Motors da çareyi iflasta arayabilir.
GM'ye 15 milyar dolar kredi veren hükümet, yeniden yapılanması için 1 Haziran'a kadar süre tanıdı. Ford ise yardım almadan yoluna devam ediyor.

OBAMA SPEKÜLATÖRLERE KIZDI
ABD Başkanı Barack Obama, Chrysler'ın iflasından küçük bir spekülatör grubu sorumlu tuttu. Şirketin iflasının normalden daha kısa sürede gerçekleşeceğini belirten Obama, 30 ila 60 gün arasında sonuçlanması beklenen süreçte üretimin devam etmesi için hükümetin şirkete 8 milyar dolara kadar yardım edebileceğini kaydetti.
Hükümet daha önce Chrysler-Fiat ortaklığına 6 milyar dolar daha vermeyi taahhüt etmişti. Kanada hükümetinin de şirkete toplam 2.6 milyar yardım vermesi planlanıyor. Chrysler'in Üst Yöneticisi (CEO) Robert Nardelli, şirket iflastan kurtulunca istifa edeceğini söyledi.