kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bakan Yıldırım: Timur yine mi karşıma çıktın!

TİMUR SIRT
30.04.2009
Kulaktan kulağa değil yüz yüze telefon görüşmesinin ilk adımı 3 operatörün 1 milyar euroluk çeki imzalamasıyla atıldı. İlk görüşme de Bakan Yıldırım ile bana kısmet oldu..
Türkiye cep telefonu ile Şubat 1994 tarihinde tanıştı. İlk cep telefonu ile konuşma da dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile Başbakan Tansu Çiller arasında yapıldı. 15 yıl sonra görüntülü mobil konuşma Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile bana nasip oldu. 3'üncü Nesil (3N) mobil internet lisanslarının imza törenini izlemek için İstanbul'daki Turkcell ofisine gittik. Gazeteci arkadaşlarla televizyon yayınından daha hızlı Panda Kafa kameradan töreni izledik. Turkcell, Vodafone ve Avea'dan 1 milyar euro tutan çekleri alan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Turkcell'in 3N test şebekesi üzerinden sorularımızı yanıtladı. İlk soruyu da sormak bana düştü. Bakan Yıldırım'ın karşısına görüntülü telefon üzerinden çıkınca ilk tepkisi "Timur burada da mı karşıma çıktın" şeklinde oldu. Bakan Yıldırım "Timur seni tam göremiyorum" deyince biz de kameradaki görüntümüzü düzelttik.

BAKAN: KONTÖRÜM BİTİYOR
Bakan Yıldırım duymak için telefonu kulağına götürünce bu sefer bakana onu göremediğimizi söyledik. Görüntülü konuşmada acemi olduğumuz ortaya çıktı. "Görüntülü konuşmadan kurtuluş yok" diyen Yıldırım "Vatandaşlar ıslak imza olmadan 3N hizmetinden faydalanacak mı" şeklindeki soruma şu yanıtı verdi: "Bizim için mobil hızlı internetten çok sayıda vatandaşın faydalanması büyük önem taşıyor. Bu başvuru işini de kolaylaştıracağız. Trafikte hız felaket, internette hız bereket getirir." Bakan Yıldırım daha sonra diğer gazeteci arkadaşların sorularını yanıtladı. Görüntülü telefonu kullanıp kullanmayacağına ilişkin soruya "Torunumla görüntülü telefon kullanarak hasret gidereceğim" diye yanıt verdi. Yıldırım "Kontörüm bitiyor" diyerek sözlerini tamamladı.