kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber Turu

30.04.2009
Varlığını barıştırmayana haciz başlıyor
Varlık Barışı'nda beyanda bulunulan paranın vergisini ödemek için verilen süre doldu. Maliye, beyanda bulunduğu halde vergisini ödemeyenler hakkında icra takibi başlatacak. Bu kişilerin banka hesaplarına ve varlıklarına haciz uygulanacak. Ayrıca, suç duyurusunda bulunulacak. Ali Türkan beyan ettiği halde 5.2 milyar lirayı yatırmamıştı. Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci, "Tutar 1 Mayıs'ın ardından netleşecek. Sayın Bakan açıklayacak" dedi.
Hazal ATEŞ/ANKARA

Her iki erkekten biri sigara içiyor
Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye'de her 100 kişiden 27.4'ü her gün sigara içiyor. 15 ülkede yapılan 'Küresel Yetişkin Tütün Araştırması'na göre 15 yaşın üzerindekilerin yüzde 3.9 ara sıra içerken şüzde 15.9'u şu anda kullanmıyor. Hiç kullanmayanların oranı ise yüzde 52.8. Hergün sigara içenlerin oranı erkeklerde yüzde 43.8, kadınlarda yüzde 11.6. Ara sıra içenlerle birlikte oran erkeklerde yüzde 48.9, kadınlarda yüzde 15.2 oldu.

İşçi kiralama uygulaması gündemde
Hükümet geçici işler için işverenlerin işçi kiralamasının önünü açacak. İşverenlerin talebiyle 20 Mayıs'ta yapılacak Üçlü Danışma Kurulu'nda kıdem tazminatını gündeme alan Çalışma Bakanlığı, özel istihdam bürolarıyla ilgili de hazırlık yapıyor. Hükümetin üzerinde çalıştığı yeni düzenleme, özel istihdam bürolarına, işverenlerle işçiler arasında iş ilişkisi kurma ve gelir elde etme hakkı sunuyor. İşveren geçici bir işçi için özel istihdam bürosuna başvuracak.

Yaşar'da Yiğitbaşı dönemi
Yaşar Holding'de, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine İdil Yiğitbaşı getirildi. Holding'in dünkü genel kurulunda, Yiğitbaşı başkanlığı ablasından devraldı. Yaşar Holding'den yapılan açıklamada, Feyhan Yaşar'ın Aralık 2003'den bu yana sürdürdüğü yönetim kurulu başkanlığı görevini İdil Yiğitbaşı'na devrettiği bildirildi. Yiğitbaşı başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda, Feyhan Yaşar yer almadı.