kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

58 eve baskın, 40 gözaltı

AA
Giriş Saati : 30.04.2009 11:39
Güncelleme : 30.04.2009 22:19
Yeni Haber
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, 27 Nisan Pazartesi günü il genelinde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınanlardan 11'inin dün, 29'unun da bugün adliyeye gönderildiğini bildirdi...
Cerrah, Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde yaptığı basın toplantısında, operasyonlarda gözaltına alınanlardan 11'inin dün adliyeye sevk edildiğini belirtti.

Cerrah, bu kişilerden 6'sının tutuklandığını, 2'sine adli kontrol verildiğini, 3 kişinin ise serbest bırakıldığını ifade ederek, bugün de 29 kişinin adliyeye gönderildiğini ifade etti.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, kentte 3 ayrı terör örgütüne yönelik 58 adrese düzenlenen operasyonlarda 40 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Cerrah, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Şehit Komiser Tevfik Fikret Erciyes Brifing Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, 27 Nisan 2009 tarihinde terörle mücadele ve istihbarat şube müdürlükleri koordinesinde eş zamanlı olarak 58 adrese operasyon düzenlendiğini ve 40 kişinin gözaltına alındığını ifade etti.

Yapılan operasyonlar sırasında Kadıköy'ün Bostancı semtinde çıkan çatışmada bir örgüt mensubunun ölü olarak ele geçirildiğini belirten Cerrah, bir emniyet mensubunun şehit olduğunu, 7 polis memurunun da açılan ateş ve el bombasının patlaması sonucunda yaralandığını hatırlattı.

Çatışma sırasında bir vatandaşın da hayatını kaybettiğini, 2 vatandaşın ise yaralandığını ifade eden Cerrah, ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Celalettin Cerrah, operasyonlarda yakalanan kişilerden 11'inin dün adli makamlara sevk edildiğini, bunlardan 6'sının tutuklandığını, 2'si için denetimli serbestlik tedbirinin uygulanmasına karar verildiğini, 3 kişinin ise serbest bırakıldığını anlattı.

Cerrah, gözaltında bulunun 29 kişinin de bugün adliyeye gönderildiğini bildirdi.

AYDINLATILAN EYLEMLER

İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah, operasyonlar sonrasında yapılan incelemede 7 Ağustos 2008 tarihinde Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı içerisine yerleştirilen havan düzeneği vasıtasıyla ateşlenen havan mermilerinin Üsküdar Belediyesi Ek Hizmet Binası bahçesine düşmesi sonucunda 4 kişinin yaralanması ve belediyeye ait araçlarda maddi hasarın meydana geldiği olayın aydınlatıldığını söyledi.

Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı'na 23 Ağustos 2008 tarihinde termos içerisinde el bombası yapımı, zaman ayarlı parça ve basınç etkili bombanın patlamadan etkisiz hale getirilmesi olayının da aydınlatıldığı ifade eden Cerrah, şunları kaydetti:

''1 Aralık 2008 tarihinde Sütlüce'de bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı girişinde meydana gelen patlama sonucu bir polisin şehit olması, 12 kişinin yaralanması olayı ile 12 Ocak 2009'da Beşiktaş ilçesinde bulunan bir banka şubesi önüne konulan el yapımı, parça ve basınç etkili bombanın patlaması sonucu bankada ve park halinde bulunan 5 araçta maddi hasar meydana gelen olayları da aydınlatılmıştır.''

Cerrah, ele geçirilen malzemeler arasında bulunan patlamamış el bombasının Bostancı'daki adreste ele geçirildiğini dile getirerek, yine bu malzemeler arasında yer alan 5 el bombası maşasının da çatışma esnasında kullanılan el bombaları olduğunun tespit edildiğini anlattı.

OPERASYONUN ÖNEMİ

''Yapılan operasyonun büyüklüğü, ele geçen teröristlerin İstanbul'da hangi eylemleri yapabilecekleri, hangi eylemlere girişebilecekleri, ele geçirilen malzemelere bakıldığında bu operasyonun ne derece önemli olduğunu, İstanbul polisinin ne derece önemli bir operasyon yaptığını gösteriyor'' diyen Cerrah, ''Türk polisi, terörle mücadelesine sonuna kadar devam edecektir'' dedi.

Cerrah, hangi örgüt olursa olsun, Türk polisinin bu inancı ve bu görev şevki karşısında kanını vermekten çekinmeyeceğini dile getirerek, şunları kaydetti:

''Türk polisi, teröristlerle hangi şart ve hangi koşulda olursa olsun mücadeleye mutlaka devam edecektir. Bu mücadelede bugün olduğu gibi başarımız her zaman görülecektir. Vatanın bölünmez bütünlüğüne, bayrağımıza, milletimizin huzur ve güvenliğine kast eden kim olursa olsun karşısında Türk polisini görecektir.''

Bu arada, gözaltına alınan 40 kişiden 11'inin ''Devrimci Karargah'' örgütüne üye olduğu, diğer kişilerin ise 2 ayrı ''Dini motifli örgüte'' üye kişiler olduğu öğrenildi.

Öte yandan, Bostancı'daki operasyon sırasında şehit olan Emniyet Amiri Semih Balaban'ın otomobiline yaklaşık 2 yıl önce Büyükçekmece'de bir gasp operasyonu sırasında el bombası atıldığı, ancak Balaban'ın saldırıdan yara almadan kurtulduğu öğrenildi.