kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sigara yasağı genişliyor

AA
Giriş Saati : 30.04.2009 19:19
Güncelleme : 30.04.2009 22:19
Yeni Haber
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 19 Temmuzda sigara yasağının kapsamının genişletilmesi konusunda ''Kamuoyumuzu bilgilendirecek yeni bir kampanya hazırlığı içindeyiz. Vatandaşın buna sahip çıkması çok önemli'' dedi.

Bakan Akdağ, The Marmara Otel'de televizyon, gazete ve haber ajanslarının temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen ''domuz gribi'' konulu istişare toplantısının ardından basın mensuplarının, 19 Temmuz 2009 tarihi itibarıyla ''özel kişilerine ait lokanta, kahvehane, kafeterya ve birahane gibi eğlence yerlerinde'' de sigara yasağının yürürlüğe girmesi ile ilgili sorusu üzerine şunları söyledi:

''Kamuoyumuzu bilgilendirecek yeni bir kampanya hazırlığı içindeyiz. Vatandaşın buna sahip çıkması çok önemli ama kararlı biçimde de uygulamayı devam ettireceğiz. Konuyu denetimden çok, biraz halkın kabullenmesi olarak düşünüyoruz. Bir iletişim kampanyası yapılacak. Vatandaşlarımıza yine sigaranın mahsurlarından bahsedecek, kapalı alanlarda niçin sigara içilmemesini, gençlerin, çocukların ve tüm erişkinlerin anlayabileceği bir dille medyamızla beraber iletmiş olacağız.''

Akdağ, GATA Haydarpaşa Hastanesine sevklerle ilgili bir soru üzerine de ''Ben nerede ne konuşulduğunu doğrusu takip etmedim ama biz kendi yaptığımız değerlendirmelerde teftiş kurulumuzun, müfettişlerimizin önerdiği hususları hem gerçekleştirdik, hem kamuoyuna bu konuda bilgi verdik'' diye konuştu.

''Domuz gribi Türkiye'de turizmi nasıl etkiler?'' şeklindeki bir soruya da Akdağ, ''Henüz görülmediğine göre bunu şimdi konuşmamak lazım'' yanıtını verdi.

''Havaalanlarında muayeneye itiraz edilmesi durumunda ne yapılacak?'' sorusu üzerine de Akdağ, itiraz eden olacağını sanmadığını, itiraz eden olduğu takdirde hukuk neyi gerektiriyorsa onun yapılacağını vurguladı.

Akdağ, ''Domuz gribine karşı sadece havaalanlarında önlem alındı. Virüs karadan, sınır kapıları veya limanlardan beklenmiyor mu?'' şeklindeki bir soruya da ''Meksika'dan karadan gelinmiyor. Avrupa'da eğer yayılırsa tabii ki ilgili tedbirler alınır'' dedi.