kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Vali Güler'den DİSK'e rest

AA
Giriş Saati : 30.04.2009 17:51
Güncelleme : 30.04.2009 22:19
Yeni Haber
İstanbul Valisi Muammer Güler, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'nin açıklamalarına ilişkin, ''Pangaltı'da böyle bir toplantının yapılması, kitlelerin oraya getirilmesi, makul sayının çok üzerinde miting niteliğinde bir araya gelinmesinin kanunsuz toplantı olacağı hususunu buradan hatırlatırım'' dedi.

Vali Güler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada, yarınki tedbirleri son kez gözden geçirdiklerini ve bazı hususları yeniden açıklamak istediğini ifade ederken, kamuoyuna bazı açıklamalar yapıldığını anımsattı.

Taksim'de yarın geniş katılımlı mitinge izin verilmediğini dile getiren Güler, 08.30-09.30 saatleri arasında Türk-İş'e, 10.00-11.00 arasında Hak-İş'e ve bugünkü görüşmelerinden sonra DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olmak üzere diğer kuruluşlara, makul sayıda bir katılımla çelenk bırakabilecekleri, saygı duruşunda bulunabilecekleri ve mesajlarını verebileceklerinin ifade edildiğini kaydetti.

DİSK Genel Başkanı Çelebi'nin, Pangaltı'da toplanacaklarına yönelik yaptığı açıklamayı hatırlatan Güler, ''Pangaltı'da böyle bir toplantının yapılması, kitlelerin oraya getirilmesi, makul sayının çok üzerinde miting niteliğinde bir araya gelinmesinin kanunsuz toplantı olacağı hususunu buradan hatırlatırım. Biz, Türk-İş'e ve Hak-İş'e hangi izni vermişsek, onlara da benzeri sayıdaki hakkı kullandıracağız'' diye konuştu.

Güler, on binleri veya daha fazla kişiyi getirip polisin karşısına dikmenin kanunsuz toplantıya teşvik olacağını belirterek, böyle bir şeye izin verilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Taksim'de Türk-İş'in 500-600, Hak-İş'in de bin kişilik bir katılımının söz konusu olacağının söylendiğini kaydeden Güler, DİSK ve diğerlerine de buna benzer bir katılımla oraya gelebileceklerinin ifade edildiğini aktardı.

Aynı yerde CHP milletvekillerinin de toplanarak, oradan alana geleceklerini ifade ettiklerini anlatan Güler, şunları kaydetti:

''Onlara da gerekli kolaylık sağlanacaktır. Taksim'e bekliyoruz. Ancak bir kanunsuz toplantı olarak oraya kitleleri çağırmanın uygun olmadığını düşünüyorum. Birçok grup oraya illegal yoldan gelmek için, olaylara girişmek için birtakım hazırlıklar yapmaktadır. Pangaltı'da toplanılması konusunda, sadece kendilerinin yöneticileri, temsilcileri ve yurt dışından gelen milletvekillerinin, sendika konfederasyonlarının katılımına iştirak edeceklerse, o sayıdaki katılım için orada toplanmalarına izin verilecektir. Onun dışındaki toplantılar söz konusu olmayacaktır.''

Vali Güler, kitleleri oraya getirip de sonra ''polis bunlara izin vermedi'' demek gibi bir emrivakiyi kabul etmenin asla mümkün olmayacağını belirterek, geçen yıl da benzeri bir durumun yaşatıldığını vurguladı.

Trafikle ilgili bir soru üzerine de Güler, sadece Kabataş füniküler hattı ile Taksim metro hattının bir süre aksayacağını, belediye otobüslerinin de Taksim'de bekletilmeyeceğini ifade ederek, oluşabilecek kalabalığın trafiğin aksamasına sebep olup olmayacağını bilemediklerini ve böyle bir şeyin olmasını da istemediklerini kaydetti.

Vali Güler, oraya polisle çatışmak için gelecek gruplar olacağını bildiğini dile getirerek, ''Bırakın da onlarla, kanunsuz davrananlara karşı polis mücadele etsin, ama işçi kuruluşlarıyla bizi kalabalıklar oluşturarak karşı karşıya getirmesinler'' dedi.