kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şehitler için hazin tören

Giriş Saati : 30.04.2009 12:25
Güncelleme : 30.04.2009 22:19
Yeni Haber
Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin yola döşediği tuzak bombanın patlaması sonucu şehit olan 2'si uzmançavuş, 7'si er 9 asker için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi.

*"YÜREĞİMİZE 10 ATEŞ DÜŞTÜ" HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Törene Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, AKP Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Vali Hüseyin Avni Mutlu, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve askeri yetkililer katıldı. Tören sırasında asker yakınları gözyaşlarına boğulduğu gözlenirken, vatandaşlar da teröre lanet yağdırdı.

ŞEHİT ER ERDAL ORAL


Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında, PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Er Erdal Oral'ın cenazesi, Kars'ın Kağızman ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Diyarbakır'dan askeri uçakla Kars'a getirilen şehit erin cenazesi, Kars Havaalanında Vali Mehmet Ufuk Erden, AK Parti Kars Milletvekili Zeki Karabayır, İl Jandarma Komutanı Albay Birol Şimşek, şehit erin yakınları ve diğer ilgililer tarafından karşılandı.

Buradan ambulansla Kağızman ilçesine getirilen Şehit Piyade Er Oral için, ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Tören sırasında şehit erin tabutuna sarılan annesi Mahire Oral ve kız kardeşi Hafize Oral'ın, yakınlarının yardımıyla ayakta durduğu gözlendi.

''AHMET VE EMİNE MECLİSTE OTURUYOR...''

Oğlunun tabutunun ambulanstan indirildiği sırada gözyaşlarına hakim olamayan baba Rasim Oral'ı, Vali Erden teskin etmeye çalıştı. Vali Erden'e sarılan Oral, ''Ahmet ve Emine Mecliste oturuyor. Bu işler hep onların başından çıkıyor valim. Vatan sağ olsun diyecek bir şey bulamıyorum. Diğer şehitler de benim evladımdır. Onlar da birer Erdal'dır'' dedi. Bunun üzerine Vali Erden, ''Milletimizin başı sağ olsun. Devletimiz bölücü teröre karşı gerekeni yapacaktır. Bundan emin olun'' diye konuştu.
Törende Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Binbaşı Servet Çıkınlar, Türkiye'nin güvenliğine kast eden teröristlerin acımasızca katlettiği, şehitlik mertebesine ulaşan Oral'ı ebediyete uğurladıklarını söyledi.
Silah arkadaşlarının Şehit Er Oral'a layık olmaya çalışacağını ifade eden Çıkınlar, şunları kaydetti:

''Türk vatanının bölünmez bütünlüğü ve Türk milletinin birliği uğruna yaptığımız mukaddes mücadelede ettiği yemine bağlı kalarak vatan, millet ve ay yıldızlı al bayrak uğruna canını seve seve veren aziz şehidimiz Erdal Oral rahat uyu. Silah arkadaşların olarak sana layık olacak, bıraktığın bayrağı daha ileri taşımak için tüm gücümüzle çalışacak ve gerektiğinde bizler de canımızı vermekte bir an bile çekinmeyeceğiz. Ne mutlu vatan, millet uğruna canını, cananını verip de 'Vatan sağ olsun' diyene. Onun en değerli varlığı olan ailesi bizim en anlamlı emanetimiz oldunuz. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz.''

ŞEHİT ERİN BABASI FENALAŞTI


Konuşmaların ardından Kars Müftüsü Hasan Başiş tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Okunan dualardan sonra şehit erin cenazesi Kağızman Kaymakamlığına kadar omuzlarda taşındı. Bu sırada törene katılanlar ''Kahrolsun PKK'', ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' diye slogan attı.

Oral'ın cenazesi, kaymakamlık binasının önünden ambulansa konularak Çengelli köyüne götürüldü. Oral'ın cenazesinin köye götürülmesi sırasında oluşturulan araç konvoyunda, Şehit Erin babası, 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Taner Düvenci ile birlikte makam aracına bindi. Köy yolunda fenalaşması üzerine makam aracından indirilen Rasim Oral, konvoydaki ambulansa bindirildi. Rasim Oral, buradaki tedavisinin ardından Çengelli köyü mezarlığına gidebildi. Şehit Piyade Er Erdal Oral'ın cenazesi, okunan duaların ardından Çengelli Köyü Mezarlığına defnedildi.

ŞEHİT ER OLCAY KOÇAK


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırısında şehit edilen Jandarma Er Olcay Koçak, memleketi Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Koçköy beldesinde toprağa verildi.

Kars'a uçakla getirilen şehit Koçak'ın cenazesi, hava alanından alınarak Arpaçay ilçesine bağlı Koçköy beldesine götürüldü.ş

İlk önce ailesine gösterilen şehit Jandarma Er Koçak için daha sonra belde meydanında tören düzenlendi.

Törene, şehit babası Orhan Koçak ve şehit annesi Cahide Koçak ile 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş, Arpaçay Kaymakamı Murat Demirci, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yunus Emre Karamanoğlu, İlçe Belediye Başkanı Enver Akkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Er Koçak'ın cenazesi, tören alanına askerlerin omzunda getirilirken fenalık geçiren şehit annesi Cahide Koçak'a sağlık ekipleri müdahale etti.
Ay-yıldızlı bayraklarla donatılan beldedeki törende, vatandaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından Yarbay Yalçın Erun, törende yaptığı konuşmada, vatanın bölünmez bütünlüğüne kastetmek isteyen hainlerle, kendilerine menfaat sağlamaya çalışanlar ve onların iş birlikçilerinin emellerine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra ulaşamayacağını söyledi.

Türk milletinin, vatanı, milleti ve bayrağı uğuruna silahlı kuvvetleriyle, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla, kızıyla her zaman ve her yerde mücadele etmesini bildiğini vurgulayan Yarbay Erun, şunları kaydetti:

''Türk milleti, dünya durdukça aynı mücadeleyi büyük bir kararlık içerisinde de sürdürecektir. Ettiği yemine bağlı kalarak vatan millet ve al bayrak uğruna canını seve seve veren şehidimiz, silah arkadaşımız, diktiğin bayrağı daha yükseklere taşımak için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağımıza, bizlerin de canımızı seve seve feda etmekten bir an çekilmeyeceğimize emin ol.''

Konuşmanın ardından, Şehit Er Koçak'ın naaşı, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Tok'un Merkez Camisi'nde kıldırdığı cenaze namazının ardından Koçköyü Belde Mezarlığı'na defnedildi.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ İLHAMİ HARDAL


Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında, PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş İlhami Hardal'ın cenazesi, Kilis'te düzenlenen törenle toprağa verildi.
Şehit Uzman Çavuş Hardal'ın cenazesi, helikopterle önce Kilis Alay Komutanlığına getirildi. Buradan alınan cenaze, ailesinin İsmetpaşa Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Burada bir süre bekletilen şehit İlhami Hardal'ın cenazesi, daha sonra cankurtaranla Tekke Camisi'ne getirildi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında şehit askerin cenazesi, Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören alanına kadar omuzlarda taşındı.

Törende bir konuşma yapan Kilis Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Kadan, ''Türk milletinin şehit ve gazileri, bağımsızlık ve vatanları uğruna hayatlarını kaybettiler. Şehit olarak en büyük mertebeye ulaştılar. Aziz şehidimiz Hardal'ı son yolculuğuna uğurlarken, tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Türk milleti her zaman şehit ve gazileri ile gurur duyacak, ruhun şad olsun aziz şehidim'' dedi.
Törene, şehit Uzman Çavuş İlhami Hardal'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kilis Valisi Turhan Ayvaz, Adana Jandarma Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, Kilis milletvekilleri Hasan Kara, Hüseyin Devecioğlu, Belediye Başkanı Abdi Bulut, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Tören sonrasında cenaze arabasına konulan şehit cenazesi, kortej eşliğinde Cumhuriyet Caddesi'nden Kilis Askeri Mezarlığı'na götürülerek, burada yeni yapılan şehitlikte toprağa verildi. Hardal, şehitliğe ilk defnedilen asker oldu.

Bu arada, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı ile birlikte Kilis'e gelerek, şehit Uzman Çavuş Hardal'ın ailesine baş sağlığı dileğinde bulundu.
Şehidin defnedildiği şehitliğe de giden Bakan Şimşek, burada şehidin abisi Mustafa Hardal'a baş sağlığı diledi.

PİYADE ER ŞEHİT ZEYNEL DİREKÇİ

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan 9 askerden piyade er Zeynel Direkçi'nin cenazesi, Gaziantep'te toprağa verildi.
Şehit Zeynel Direkçi'nin cenazesi Diyarbakır'daki törenin ardından helikopterle Gaziantep'e getirildi.

Zeynel Direkçi için Gaziantep Ulu Cami'de düzenlenen törene, şehidin annesi Sultan Direkçi ve kardeşleri ile yakınlarının yanı sıra Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Özlem Müftüoğlu, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, askeri ve idari erkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin annesi Sultan Direkçi, yakınlarıyla birlikte oğlunun tabutuna sarılarak göz yaşı döktü. Kendisini sakinleştirmeye çalışan askerlere ''Ben onu nasıl büyüttün biliyor musunuz?'' diyen Sultan Direkçi, oğlunun fotoğrafını öptü, tabutunun üzerine kapandı. ''Ben seni böyle mi görecektim, ben seni bugünler için mi büyüttüm'' diyerek göz yaşı döken Sultan Direkçi'yi subaylar ve yakınları teselli etmeye çalıştı.
Şehidin, öz geçmişinin okunmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşmalar yapıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.

Bir süre eller üzerinde taşınan şehit cenazesi, hada sonra top arabasına alındı. Marş eşliğinde yaklaşık 200 metre top arabasında taşınan şehit Zeynel Direkçi'nin naaşı, Yeşilkent Mezarlığındaki Şehitlik'te toprağa verildi.

ŞEHİT KOMANDO ER MİKTAT BEDER


Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Abalı köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan komando er Miktat Beder için Trabzon Havalimanında tören düzenlendi.

Askeri uçakla getirilen şehit erin cenazesini apronda babası Mustafa Beder ve annesi Fatma Beder ile yakınları, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Sahra Sıhhiye Okulu ve Merkez Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Başsavcısı Rıza Can, askeri ve mülki erkan, ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar karşıladı.
Beder'in cenazesi, askeri uçaktan törenle indirilerek ambulansa
konuldu.

Törende güçlükle ayakta durabilen şehit babası Mustafa Beder'i Vali Okutan ile Tuğgeneral Yıldırım kollarına girip ellerini tutarak teskin etmeye çalıştı.Törenin ardından, şehit komando er Miktat Beder'in cenazesi, ambulansla Arsin ilçesine gönderildi. Şehit erin cenazesinin, ikindi vakti Merkez Ulu Cami'de namaz kılınmasının ardından Çiçekli köyünde toprağa verildi.