kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

13.04.2009
Savunma sanayisinde yerli üretim artmalı
Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu (YDK), dünya savunma harcamalarının 1 trilyon dolara ulaştığına dikkat çekerek, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) savunma sanayinde yerli üretim payının artırılmasını önerdi. YDK raporunda, tanksavar füze üretimi, topçu roket üretiminde yaşanan finansman ve teknolojik sorunların çözülmesi gerektiği vurgulandı. YDK, IMI (İsrael Military Industries) firması tarafından yürütülen M60 Al tanklarının modernizasyonunu projesinde son durum değerlendirmesi istedi. Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKE) 2007 hesaplarını inceleyen YDK, Türkiye'nin savunma sanayinde yeterince gelişmediğine dikkat çekti.

Alkollü içki piyasası büyüteç altına alındı
Bursa, Antalya ve İzmir'deki ölüm olaylarının ardından, yeniden gündeme gelen sahte rakı ve diğer sahte içkilerle ilgili üretim ve dağıtım zincirleri nezdinde inceleme başlatıldı. Olaylarla ilgili adli tahkikat süreci devam ederken, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İl ve İlçe Müdürlükleri de 5179 sayılı Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun uyarınca, alkollü içki piyasasında ürün kontrolleri yapmaya başladı. Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) ise alkollü içki piyasasını üretim ve dağıtım ağı yönünden büyüteç altına aldı.

KDV indirimi en az bir yıl uzatılmalı
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, makine sektörüne sağlanan KDV indiriminin en az bir yıl daha uzatılmasının, sektörün yakaladığı çıkışı kalıcı hale getireceğini söyledi. Yalçıntaş, KOBİ'lerin kullandığı bazı sanayi ve iş makinelerinden alınan yüzde 18'lik KDV'nin 3 ay süreyle yüzde 8'e indirilmesinin memnuniyet verici olduğunu, ancak yeterli olmadığını ifade ederek, tüm indirimlerin 3 ay süreyle değil, en azından bir yıl boyunca yüzde 8 olarak belirlenmesi gerektiğine işaret etti. Yalçıntaş, makine sektörünün, ara malını yüzde 10 pahalıya mal ettiğini, ara malında da KDV indiriminin yaygınlaştırılması gerektiğinin altını çizdi.