kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1
 
24 Saat
24 Saat

Bu derbi yüzümüzü kızarttı

SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 13.04.2009 11:12
Güncelleme : 13.04.2009 20:30
Yeni Haber
Turkcell Süper Ligin 27. haftasının en önemli mücadelesi Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynandı. Fakat bu mücadeleye futboldan daha çok yaşanan gergin anlar damgasını vurdu.

Roberto Carlos'un auta giden frikiğinin ardından olaylar Lugano'nun Emre Aşık'a arkadan gelip kafa atmasıyla başladı. Emre Aşık yerde kaldıktan sonra saha karıştı ve maç 6 dakika durdu. Fenerbahçe'den Semih, Lugano, Galatasaray'dan Arda ve Emre Aşık kırmızı kart gördü.

MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

KARE KARE DERBİDE YAŞANAN GERGİNLİK...

Emre Belözoğlu ile Sabri Sarıoğlu da, ikinci yarının ortalarında saha ortasında birbirlerine giriyordu. Karşılaşmanın ilk yarısında da tartışınca iki futbolcu ikinci yarıda daha da gerginleştiler.

POLAT: ÇOK GÜZEL BİR TEZGAH ORTAYA KONMUŞ

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, 0-0 bitirdikleri Fenerbahçe derbisindeki hakem yönetimine tepki gösterdi.

Karşılaşma sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Adnan Polat, özellikle karşılaşmasının hakem üçlüsüne tepkide bulunarak, ''İki takım sabaha kadar oynasalar, bu hakem üçlüsü maçı berabere bitirecekti'' dedi.

Yaşanan durumun bir ''tezgah'' olduğunu ileri süren Polat, şunları kaydetti:

''Tamamıyla çok güzel bir tezgah ortaya konmuş. İki takım da ligden düşürüldü. Yetkilileri tebrik ediyorum. İkinci yarı başladığından beri senaryo gayet güzel uygulandı. Galatasaray ve Fenerbahçe gibi Türkiye'nin iki önemli takımı devre dışı bırakılmaya çalışılıyor ve başarılı da oluyorlar bana göre.''

Polat, karşılaşmanın son anlarında yaşanan ve 4 oyuncunun kırmızı kart görerek oyun dışı kaldığı gerginliğin sorulması üzerine, ''O gerginliği kim yarattı, ona bakmak lazım. Televizyondan izlenince açık açık görülüyor'' diye konuştu.

Diğer yandan, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, maçın ardından herhangi bir açıklamada bulunmadan stattan ayrıldılar.

AYHAN: VOLKAN SAÇMALIYOR

Galatasaraylı futbolcu Ayhan Akman, Fenerbahçe ile yaptıkları derbi maçta yaşanan olaylarla ilgili Volkan Demirel'in yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Ayhan Akman, Volkan'ın, olaylardan Galatasaraylı futbolcuları sorumlu tutmasıyla ilgili açıklamasına değinerek, şunları kaydetti:

''Volkan'ın açıklamalarını izledik. Volkan biraz saçmalıyor. Beni, Emre Aşık'ı, Hasan'ı örnek göstererek, bize ağabey olarak yaklaştıklarını, bizim ise farklı davrandığımızı söylüyor. Volkan kesinlikle yalan söylüyor. Benim tarafımdan hiçbir şekilde küfür olmadı. Lugano'nun Emre'ye vurduğunu gördüm. Ben olayları ayırmaya çalışıyordum ama Lugano'nun Emre'ye vurduğunu çok net bir şekilde gördüm. Volkan'ın konuşmaları çok ayıp. Bizim onlara küfür etmemiz söz konusu değil. Kesinlikle benim tarafımdan böyle birşey olmadı.''

Ayhan, karşılaşmayla ilgili yaptığı değerlendirmede ise, Fenerbahçe'nin oyunu soğutmaya çalıştığını savunarak, ''Oyunu oynamaya çalışan Galatasaray, oynatmamaya çalışan, oyunu soğutmaya çalışan Fenerbahçe'ydi. Bizim fauller oyun gereği olabilecek şeyler. Ama onlar oyunu soğutmak için yerde yatıyorlardı. Biz o yüzden itirazlarda bulunduk. Maçın sonunda yaşananları, televizyondan izledikten sonra konuşmak istiyorum'' dedi.

LUGANO: ATEŞİ BİZ BAŞLATTIK

Fenerbahçeli futbolcu Lugano, Galatasaray ile yaptıkları derbi maçta yaşanan olaylardaki sorumluluğu üzerine aldı.

Lugano, maçın son dakikasında kullandıkları serbest atış sırasında 21 numaralı Emre Aşık'ın üst üst 3 kere ayağına bastığını savunarak, ''Üçüncüde dayanamayarak kendimi tutamadım ve kafa attım. Aslında çok da sert bir darbe değildi. Ancak 21 numaralı oyuncu kendisini yere attı. Olayların ateşini biz yaktık. Derbiye yakışmayan olaylar oldu'' diye konuştu.

Uruguaylı futbolcu, yapmaması gereken bir harekette bulunduğu dile getirerek, ''Bundan dolayı özür dilemem gerekiyorsa, bunu da diliyorum'' dedi.

Maçın derbiye yakışır bir biçimde çekişmeli geçtiğini ifade eden Lugano, ancak her iki takımın da oyunlarını sonuca yansıtamadıklarını bildirdi.


UĞUR: DEMEK Kİ SAHA DIŞINDAKİ DOSTLUK YALANMIŞ

Fenerbahçeli futbolcu Uğur Boral, Galatasaray ile yaptıkları derbi maçta yaşanan olaylarla ilgili, ''Maalesef bizden yaşça küçük kardeşlerimiz, dışarıda bize ağabey diyen, bize sarılanlar saha içine gelince nedense farklı davranıyorlar'' dedi.

Uğur Boral, maçtan sonra yaptığı açıklamada, karşılaşmada yaşanan olayların genellikle Galatasaray'ın stadında yaşandığını ileri sürerek, şunları kaydetti:

''Maça olaylar damga vurdu. Maalesef bizden yaşça küçük kardeşlerimiz, dışarıda bize ağabey diyen, bize sarılanlar saha içine gelince nedense farklı davranıyorlar. Ayhan ağabey çok iyi anlaştığım biri. Ama ben saha içinde Ayhan ağabeye böyle birşey yapmadım. Maalesef bu tür olaylar futbolun üzerini örtüyor. Her zaman Galatasaray'ın stadında yaşanıyor bu tür olaylar. Korner atmaya, taç atmaya gidemiyoruz. Galatasaray'ın stadında bu tür olayları yaşayarak ayrılıyoruz. Demek ki dışarıdaki dostluk yalan. İnsanların birbirine saygısı olması gerekiyor. Sert oynayabilirsin ama küfür, çirkeflik doğru değil. Demek ki saha dışındaki dostluk yalanmış.''

Karşılaşmayla ilgili değerlendirmede de bulunan Uğur, Galatasaray'ın maça iyi başladığını belirterek, ''İlk 15-20 dakikada baskı ve pres yaptılar. Sonra oyunu dengeledik. Son dakikalarda orta sahaların düşmesiyle ani ataklar oldu. İlk yarı Galatasaray, ikinci yarı ise bizim için daha iyi geçti diye düşünüyorum'' diye konuştu.

ROBERTO CARLOS VE YASİN

Fenerbahçeli futbolcu Roberto Carlos da maçta yaşanan olayların Türk futbolu açısından üzücü olduğunu belirterek, bu olaylara yönelik önlemlerin alınması gerektiğini kaydetti.

Galatasaray'a karşı zor bir maç yaptıklarını ve yenilmemelerinin de önemli olduğunu vurgulayan Carlos, ''Bugün maçı kazanabilirdik de. Şimdi önümüzdeki maçlara bakacağız ve sonuna dek ligi bırakmayacağız'' dedi.

Fenerbahçeli Yasin ise maçta yaşanan olaylardan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Sataşmaların ve yumruklaşmaların meydana gelmesinin üzücü olduğunu belirten Yasin, ''Türkiye'ye ve dünyaya böyle bir maç yaşattığımız için çok üzgünüz. Keşke bunlar yaşanmasıydı ve futbol adına güzel şeyler konuşsaydık. Bugün burada şampiyonluk adına iki takım da önemli yara aldı'' diye konuştu.

SEMİH: ARDA BANA KÜFÜR ETTİ

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Semih Şentürk, derbi maçta yaşanan olaylarla ilgili olarak, ''Arda'nın bana dönüp yumruk atmasını çok çirkin buluyorum'' dedi.

Maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Semih, kariyerinde ilk kez kırmızı kart gördüğünü belirterek, olayların yaşandığı anı şöyle anlattı:

''Ben orada Arda'yı ayırmaya çalıştım ve arkadan çektim. Biraz sert bir ayırma olabilir ama dönüp bana yumruk atmasını çok çirkin buluyorum. Galip gelemeyince birden çılgına dönmelerini çirkin olarak nitelendiriyorum. Arda gibi bir insana yakıştıramadım. Dışarıda görüştüğüm bir insan. Ama nedense bu statta bu olaylar oluyor. Galip gelemeyince taraftarların gazına geliyorlar.''

Galatasaraylı futbolcuların, taraftarlarına şirin görünmek için bu tip davranışlarda bulunduklarını savunan Semih, şöyle devam etti:

''Bizden birisi Ayhan'a veya Emre'ye küfür etti mi? Arda ve Sabri'nin, taraftarına şirin gözükmek için burada bizlere küfür etmeleri çok yanlış. Çok samimi söylüyorum, Arda saha içinde bana küfür etti. Bugün neden böyle şeyler yaptı, çok üzüntülüyüm. Şu andan itibaren aramızda kan davası gibi birşey yok ama benden küçük olduğu için gelip özür dilemesini beklerim.''

ARDA: LUGANO'YA KİMSE SESİNİ ÇIKARMIYOR

Galatasaray'ın milli futbolcusu Arda Turan, son dakikaları olaylı geçen derbide, olayları Fenerbahçeli futbolcu Lugano'nun başlattığını savundu.

Maçtan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Galatasaraylı futbolcu, Lugano'nun, Emre Aşık'a kafa attıktan sonra Kazım'ın da Emre'ye vurduğunu, milli takımda çok şeyi paylaştığı Semih'in de kendisine arkadan vurduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Biz saygıda kusur etmiyorsak suçlu mu olduk. Kadıköy'de hiç böyle şeyler olmuyormuş, biz başka yerlere gidiyoruz herhalde. Bizim kimseden korkumuz, çekindiğimiz yok, dışarıda da içeride de. Herkes bunu bilsin. Galatasaray futbolcusu kimseden korkmaz. 2.5 yıldır Lugano'ya kimse sesini çıkarmıyor. Hele bugün ortalığı karıştıran, Emre Aşık'a kafa atan o. Biraz da bunlar konuşulmalı. Lugano, Emre Aşık'a kafa atıyor, Kazım gelip Emre'ye vuruyor. Milli takımdan can ciğer arkadaşım, çok şey paylaştığım adam gelip bana arkadan vuruyor.''

Kendisinin Emre Aşık'ı sakinleştirmeye çalışıp, gerginliği azalttığı sırada Semih'in arkadan darbesine maruz kaldığını anlatan Arda, ''Bana arkadan vurdu. Ben de peşinden gittim, birbirimize bir daha vurduk. Sonra ben bir kere daha vurdum. Saha içinde böyle şeyler olabilir ama en azından Semih ağabeyin veya bizlerin bu konularda daha dikkatli olması lazım. Sonuçta Lugano 2.5 yıldır burada. Çok merak ediyorum, Lugano'nun yaptıkları ne kadar konuşulacak?''

VOLKAN DEMİREL: DIŞARDA AĞABEY DİYENLER...

Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel, Galatasaray ile yaptıkları derbi maçta yaşanan olaylar nedeniyle sarı-kırmızılı futbolcuları suçladı.

Volkan, maçtan sonra yaptığı açıklamada, ''Ali Sami Yen Stadı'nda ne zaman oynasak, çok ilginç bir şekilde eksik kalıyoruz'' diyerek, yaşanan olaylarla ilgili şunları kaydetti:

''Dışarda bizlere ağabey diyen bazı oyuncular maçta inanılmayacak şeyler yapıyorlar. Güzel şeyler değil bunlar. Futbola yakışmıyor. Saha içinde bu kadar kötü davranışlar sergileyenler dışarda gelip bize ağabey diye sarılan arkadaşlar. Onlar Kadıköy'e geldiğinde biz hangisine küfür ediyoruz. Söylesinler lütfen. Bunlar hep Ali Sami Yen'de oluyor. Bu, taraftara oynamaktır. Biz Ali Sami Yen'e ne zaman gelsek ne annemiz kalıyor, ne soyumuz ne sopumuz. Yani taraftara mı kendini beğendireceksin. Dışarda ağabey diyenler neden maçta böyle yapıyor, anlamıyorum.''

Volkan Demirel, karşılaşmayla ilgili yaptığı değerlendirmede ise iki takımın da kazanmak için sahaya çıktıklarını ifade ederek, ''İlk yarıda takımlar temkinli oynadı. İkinci yarıda iki takım da açık oynadı. Kazanmamız gereken bir maçtı, ama olmadı. 1 puan aldık. Bu bize ağır bir yara verdi. Çok az maçımız kaldı. Matematiksel olarak şampiyonluk şansımız sürdüğü sürece biz kovalayacağız'' diye konuştu.


Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 27 16 8 3 43 19 56
2 Beşiktaş 27 16 7 4 46 24 55
3 Trabzon 27 14 8 5 38 25 50
Tümünü göster...
4 Fenerbahçe 27 14 6 7 49 28 48
5 Galatasaray 27 14 6 7 49 32 48
6 Bursa 27 12 8 7 36 31 44
7 Kayseri 27 10 10 7 27 18 40
8 Gaziantep 27 10 8 9 36 38 38
9 Ankaraspor 27 10 6 11 33 31 36
10 Eskişehir 27 8 9 10 34 34 33
11 G.Birliği 27 8 8 11 30 35 32
12 Antalya 27 8 8 11 28 34 32
13 Konya 27 8 6 13 26 36 30
14 İ.B.B. Spor 27 8 6 13 27 38 30
15 Denizli 27 8 5 14 31 41 29
16 Ankaragücü 27 7 6 14 26 39 27
17 Kocaeli 27 6 5 16 36 58 23
18 Hacettepe 27 3 6 18 18 52 15
Haftanın Maçları
27. Hafta
 Kocaeli 1  
  Beşiktaş 3  
 İ.B.B. Spor 1  
  Gaziantep 1  
 Bursa 2  
  Ankaragücü 0  
 Sivas 1  
  Antalya 0  
 Hacettepe 1  
  Trabzon 4  
 Eskişehir 2  
  Ankaraspor 0  
 G.Birliği 1  
  Konya 0  
 Kayseri 2  
  Denizli 0  
 Galatasaray 0  
  Fenerbahçe 0  
Haftanın Maçları
28. Hafta
 Antalya Kayseri  
 Denizli Kocaeli  
 Ankaraspor Fenerbahçe  
 Gaziantep Hacettepe  
 Trabzon G.Birliği  
 Konya Sivas  
 İ.B.B. Spor Galatasaray  
 Beşiktaş Bursa  
 Ankaragücü Eskişehir