kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

12.04.2009
Çin 10 milyar dolarlık yatırım fonu kuruyor
Çin hükümeti 10 milyar dolarlık Asya Yatırım Fonu kurmaya hazırlanıyor. Hükümet ayrıca bölgedeki etkinliğini artırabilmek için zor durumdaki Güneydoğu Asya ülkelerine 15 milyar dolarlık kredi olanağı sunmayı planlıyor. Yatırım fonu ile Çin üzerinden Güneydoğu Asya ülkelerinin işbirliği kuruluşu ASEAN'ın altyapı projeleri desteklenecek. Fon vereceği kredinin vadesi 3 ile 5 yıl arasında değişecek. ASEAN Endonezya, Malezya, Filipinler, Singapur, Tayland, Brunei, Vietnam, Laos, Birmanya ve Kamboçya'dan oluşuyor.

Microsoft ve Yahoo yeniden flörtte
Dünyanın en büyük bilgisayar yazılımcısı Microsoft ile internet arama motoru Yahoo arasındaki pazarlıklar yeniden başlıyor. Microsoft geçtiğimiz yıl Yahoo'ya önce 44.6 milyar dolar teklif etmiş reddedilen bu teklifi 47.5 milyar dolara yükselmişti. Yahoo'nun fiyatı düşük bulduğunu açıklaması üzerine Microsoft teklifini geri çekmişti. Pazarlıkların başarısız olmasının ardından Yahoo CEO'su Jerry Yang koltuğundan olmuştu.

Steinbrück: Piyasaya çok para sürülüyor
Almanya Maliye Bakanı Peer Steinbrück "Piyasaya o kadar fazla para sürülüyor ki, sermaya piyasaları zorlanabilir ve yeniden canlanma döneminde dünya çapında enflasyon yaşanabilir'' dedi. Steinbrück, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, kısa vadede bir enflasyon yaşanmasını beklemediğini belirterek "Ancak orta vadede şimdi ekonomiye akıttığımız milyarlarca nakit parayı nasıl ortadan kaldıracağımızı düşünmemiz lazım'' dedi.

Küresel işbirliğine ihtiyaç var

ABD Başkanı Barack Obama finansal çöküş, iklim değişikliği, nükleer silaha sahip ülkelerin artması ve benzeri sorunları çözmek için küresel işbirliğine ihtiyaç olduğunu söyledi. Obama, ekonomi, Afganistan ve Pakistan'a yönelik strateji ve nükleer silahlara karşıtlığın yeni yönetim için büyük resmin öncelikleri olduğunu kaydetti. ABD Başkanı "Bugünkü tehlikeli durumda, eski farklılıkların ortak çıkarlar için birlikte çalışmaktan alıkoymasına izin verilemez" dedi.

Ninenin tavsiyeleri izlenme rekoru kırıyor
71 yaşındaki Barbara Walmsley, 5 ayrı videosuyla YouTube'da 250 bin kez izlendi. Emekli öğretmen Walmsley mutfağında çekilen videolarda faturaların nasıl azaltılacağı ve mutfak masrafının nasıl kısılacağı konusunda tavsiyelerde bulunuyor. 18 yıl önce aldığı mavi bluzunu giyen Barbara Walmsley, yemek artıklarından kek yapmayı gösteriyor.