kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rojin TRT Şeş'i bıraktı

İHA
Giriş Saati : 13.04.2009 17:21
Güncelleme : 13.04.2009 20:11
Yeni Haber
Sanatçı Rojin, TRT 6'da (TRT Şeş) yaptığı programı bıraktığını açıkladı...
Sanatçı Rojin, TRT 6'da yaptığı programı bıraktığını açıkladı. Sanatçı kimliği ve duruşuyla uyuşmayan bir yerde olmak istemediğini belirten Rojin, "Türk ve Kürt halkının barış ve kardeşliği için canım pahasına bu kanalda program yapmayı kabul ettim, yine Kürt ve Türk halkının barış ve kardeşliği için bu aşamada susmayı tercih ediyorum" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Rojin, az konuşmayı tercih ettiğini belirterek, "TRT 6'da program yapma kararı benim için ne kadar zor olduysa, bu kanalda yaşadıklarımdan sonra bırakma kararını vermek de o derece kolay oldu" dedi. Rojin, hiçbir sunucu ve sanatçının; iyi giden bir programı bırakmak istemeyeceğini, bunun için çok önemli bir sebep olması gerektiğini belirtti. Hiçbir televizyonun da ratingi yüksek olan programını bitirmek istemeyeceğinin altını çizen Rojin, "Programım sadece müzik ve eğlence programı olmadığı için ihtiyaçlarımızı doğru tespit ederek program içeriğini kendim oluşturdum. Müzik programı olsa işim çok daha kolay olacaktı. Program ağırlıkla kadınlara yönelik olarak kitap tanıtmaktan, tekerlemeye, edebiyattan şiire, kadın sorunlarından hukuki sorunlara geniş bir yelpazede hazırlandı, hazırladım. Ancak programın ve benim üzerimdeki baskılar o kadar yoğunlaştı ki programın içini boşaltmaya, programın kendi kendini bitirmesine çalışılıyordu adeta. Bir sunucu düşünün ki konu ve konuktan habersiz programa girsin. Programcının yani benim, önerdiğim hic bir konuk kabul edilmesin; yayında söylediğim çok şey kesilsin, her şeyine müdahale edilsin. Programa potansiyel suç, bana da potansiyel suçlu muamelesi yapılsın. Tabii ki bu kanal, Kürt sorununda tarihi sürecin getirdiği en önemli gelişmelerden, adımlardan biri idi ve her şey birden olmayacaktı, belli sınırlamalar olacağını tahmin etmek güç değildi ama kantarın topuzu kaçıp hiçe sayılmayı da kabul edemeyecektim. Hayatı cesaret imtihanlarıyla geçmiş bir sanatçı olarak, Türk ve Kürt halkının barış ve kardeşliği için canım pahasına bu kanalda program yapmayı kabul ettim. Yaşadığım zorlukları yakınlarım ve ben biliyoruz. Yine Kürt ve Türk halkının barış ve kardeşliği için bu aşamada susmayı tercih ediyorum" ifadelerini kullandı.

Rojin, programı bırakma sebebinin ekonomik olmadığını da belirterek, "Asla tehdit ve yıldırmalardan değildir. Asla kapris değildir. Kendi özgür irademle verdiğim bir karardır. Özgür olmadığım yerde kimse beni tutamaz. Sanatçı kimliğim ve duruşumla uyuşmayan bir yerde olmak istemiyorum. Girdim. Gördüm. Çıktım" dedi.