kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1
 
24 Saat
24 Saat

Kolaylık versin

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 13.04.2009 08:59
Güncelleme : 13.04.2009 20:30
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'deki derbi maçta Galatasaray ile Fenerbahçe 0-0 berabere kaldı. Ali Sami Yen'de büyük gerilimle başlayan 'dünya derbisi' kavga ile bitti. İşte basında çıkan yazar yorumları;

GÜRCAN BİLGİÇ: LİGİN EN PAHALI SEYİRCİLERİ! (SABAH)

İki takımın da benzer sorunlarını en aza indirmek için maç öncesinde kafa patlattıkları açıktı. Aragones'in fazla tercih şansı yoktu zaten. Son dakikaya kadar Alex'i bekledi. Sonrasında aynı kadrosunu, aynı görevlerle sahaya sürdü.

MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

KARE KARE DERBİDE YAŞANAN GERGİNLİK...

Fenerbahçe'nin her oyuncusu, iliklerine kadar vazgeçmemek üzere oynuyorlardı. Kötü olan, hata yapan vardı. Ama koşmaktan vazgeçen hiç olmadı. Alex'sizlik, farklılıklarını da soyunma odasında bıraktı. Savaşmaya karar vermiş Fenerbahçe kadrosunun karşısında Galatasaray da farklı olmak zorundaydı . Ama her denemelerinde karşılarında yeni bir bilmece buldular.

Semih, Alex'in rolünde, yeni "tiratlar" arıyordu ama Güiza, Semih'in dublorü bile olamıyordu. Ne ikili bir aksiyon için partnerine yaklaşmayı denedi, ne de ayağında bir top tutup, ver-kaç yaparak pozisyon aramayı.

"Fenerbahçe favori olduğunda kazanır, Galatasaray favori olduğunda yine Fenerbahçe kazanır" kuralı vardır. Böylesine iddiasız geldikleri bir maç olmamıştı. Gerginlik yapmayı bile beceremediler. Zaten sezonu yüzlerine gözlerine bulaştırmışlardı, son dakikaya kadar doğru dürüst kalmayı bile başaramadılar, çirkinliklere sahne yarattılar.

ALİ GÜLTİKEN: İKİSİ DE LİGE HAVLU ATTI (SABAH)

Galatasaray seyirci desteğiyle oynamasına rağmen, bu skor neticesinde şampiyonluk hedefinden bir adım daha uzaklaştı. Son haftalarda ortaya çıkardığı ve sırtında bu maça getirdiği Lincoln problemini çözemeden de maçı bitirdi.

Galatasaray, orta alandan Kewell ve Arda, dönem dönem de Ayhan'ın katkısıyla özellikle ilk yarıda önemli pozisyonlar üretti. Final pasları doğru verilebilseydi, sarıkırmızılılar bu devreyi önde bitirebilirdi.

Bu maçta Fenerbahçe açısından Aragones'in hamle yapmasını zorlaştıracak durumlar da ortaya çıktı. Özellikle Gökhan Gönül'ün erken sakatlığı ve Selçuk'un ikinci sarıdan atılabilme durumu İspanyol hocayı ilk 45'te iki değişikliğe mecbur etti. İkinci yarıda erken yaptığı Deivid-Kazım değişikliği de ciddi bir riskti. Sarı-lacivertlilerin, G.Saray'ın üstüne geldiği dönemlerde defans arkasına sarkan Güiza iki şans yakaladı ama topu iyi kontrol edememesiyle bu şansları kaybetti.

LEVENT TÜZEMEN: KARAKOLDA BİTTİ! (SABAH)

Derbi karakolda bitti! Galatasaray ile Fenerbahçe kol kola şampiyonluk yarışından koptu. Galatasaray yürüyen Fenerbahçe'yi yenemedi. Eğer Fenerbahçe, Galatasaray'ı kendi gibi aciz yakalasaydı fark yapardı.

Fenerbahçe ilk yarı Galatasaray'ın üzerine bile gelemedi. Orta sahasını kalabalık tutup savunmasına yaslandı. Galatasaray'ın akın yönü ilk yarıda Kewell'la Fenerbahçe'nin sol tarafıydı. Carlos ters kademeye girince savunduğu alanda çok boşluk bıraktı, Kewell da pozisyon üretmekte zorlanmadı. Ama final paslarında etkisiz kaldılar.

Fenerbahçe'nin çaresiz kaldığı ilk 45'te Lincoln olsaydı final paslarında zorluk yaşanmaz, Baros-Arda- Kewell-Ayhan dörtlüsü paslaşma konusunda etkisiz kalmazdı. Karan mücadale olarak vardı ama topu kullanma ve isabetli pasa dönüştürme konusunda son derece verimsizdi.

Hakem Fırat Aydınus, maçın berabere bitmesi için her türlü ince ayarı yaptı. Avantaj kuralını hiç uygulamadı. İki takımı da sinirlendirecek gereksiz düdükler çaldı. Galatasaray seyircisinin takımları iyi oynarken "Emre takıntısı" ile sahaya yabancı madde atmaları çok çirkindi. Kendi oyuncularının temposunun düşmesine neden oldu.

EBRU KILIÇOĞLU: GOLSÜZ, UMUTSUZ (SABAH)

Bir 'ölüm kalım' maçı havası yaratılmaya çalışıldı bu derbi üzerinde. Ama derbinin şanının gerektirdiği kadar gerilim var Ali Sami Yen'de. Tabii ki itiş kakış var, masum tekmelere 'ne diyon leyn' delikanlılıkları da. Ama tamamen adet yerini bulsun havasında, en azından başlangıçta! Oyuna gelince... Galatasaray maça içi içine sığmayan bayram çocuğu gibi 'kıpır kıpır' başlıyor. Bu enerjiyle ilk yarıda oyunu rakibin sahasına yığıyor... Fenerbahçe ise görüntüde soğukkanlı ama aslında tedbirli ve biraz da tedirgin, karşı tarafın bir kalesi olduğunu bile düşünmüyor...

Kıssadan hisseyse 'Başkanlara uygulamalı ders' niteliğinde: İki 'BÜYÜK' takımın da bu sezondaki ateşi bu kadar, her ikisi de gerçekten hak ettiği 'cürüm' kadar yer yakıyor!!!

İSMET TONGO: YUH OLSUN (FOTOMAÇ)

Yaşı asırları geçmiş Türk futbolunun iki devi Galatasaray ve Fenerbahçe adlarına yakışmayacak bir derbi çıkardılar. El ele, kol kola puan cetvelinde dördüncü ve beşinci sıradaki yerlerinde sezona veda ettiler. Biri kazansa yola devam edecek, belki de şampiyon olacaktı. Ama ne o gücü, ne de o yeteneği gösteremediler.

Son dakikada çıkan kavga ise tarihe geçecek bir olaydır. Bu vaziyette G.Saray'ın sahası kapatılır. Kapatılmasa bile G.Saray tatile çıkmıştır. Üstelik seneye Avrupa kupasına gitmesi de tehlikededir. Ben oyundan atılan Semih, Lugano, Emre Aşık ve Arda'ya örnek olsun diye ağır ceza verilmesinden yanayım. Maçla ilgili çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Çünkü böyle bir maçın yorumu diye bir şey olmaz. Futbol olarak her ikisinin de durumu ortadaydı. Ayrıca Adnan Polat ve yönetimine bu Lincoln'ü nereye yollayacaksanız yollayın diyorum.

SELÇUK YULA: KOLAYLIK VERSİN (FOTOMAÇ)

Aşağı yukarı 30 yıldır bu işin içindeyim. Genç takımlarda oynadım, milli takımların her kademesinde görev yaptım, Fenerbahçe ve Milli Takım'da kaptanlık yaptım, gol krallıkları kazandım, birçok kupayı kaldırdım ama inanın ki bir hakemin maçın önüne geçtiği başka bir 90 dakika yaşamadım. Aferin sana Fırat Aydınus!

Kısa süreli aralıklarla bir G.Saray bir Fenerbahçe üstünlüklerini kabul ettirdi. Teknik direktörü ve tribüne yaptığı hakareti sadece F.Bahçe maçının geçiştirilmesi için memleketinden getirilen Lincoln de çare olamadı. Çünkü G.Saray en büyük yarayı burda almıştır. Artık 8 puan gerideki ne G.Saray'ın ne de F.Bahçe'nin şampiyonlukta şansı yok.

Çünkü ellerinde ne kupa, ne lig ne de taraftarını rüyaya boğduğu Saracoğlu'ndaki UEFA finali kaldı. Adnan Polat'a Allah kolaylık versin.

ZAFER ERTEM: BÜYÜK AYIP! (FOTOMAÇ)

Rekabetin 100'üncü yılında karşılaşan iki ekipten Fenerbahçe'de Alex yoktu ama bu sürpriz değildi. G.Saray'da ise stoperin yeni ismi Mehmet Topal'dı. Ve maç genelinde sahanın da en iyi adamıydı.

Bülent hoca ise Lincoln'ü Fenerbahçe'nin sahasına kapandığı dakikalarda alma cesaretini gösteremedi. Lincoln girdikten sonra normal düzenine giren G.Saray'da Arda iyice sola kaydı, Kewell sağa, Lincoln göbekte, Baros daha da serbest kaldı. G.Saray onu da değerlendiremedi. Son 15 dakikada maç inanılmaz bir tempoya çıktı. Gole yakın olan G.Saray'dı ama atamadı. Bülent Korkmaz bir golcü daha olsun oyun almayı düşünmedi. Nonda aklına 90'ıncı dakikada geldi.

MEHMET DEMİRKOL: KIYAMET (MİLLİYET)

İki takımın şampiyonluk şansı, sahip oldukları puanlar itibariyle değil, ama başka iki sebeple artık bitti. Üzerlerindeki takım sayısının çokluğu ve son dakikada yaşanılan kıyamet.

Doğru bir disiplin kurulu ve federasyon sadece Fırat Aydınus'un verdiği kartlarla yetinmez. Video görüntülerinde Kazım'ın, Sanctis'in kırmızı kart görmesi gerektiği apaçık ortadayken sadece Aydınus'un kartlarıyla işi bırakmaz.

Sonuç olarak Galatasaray parlak bir baskıyla başlamış olsa da bitirici noktada eksik kaldı ve bu derbinin ruhuna uygun olarak tarihte rastlayabileceği en kötü Fenerbahçeler'den birine karşı kazanamadı. Bu maçı kazanan Sivasspor ile Beşiktaş oldu.

RIDVAN DİLMEN: DAĞ FARE DOĞURDU (MİLLİYET)

Ben son yıllarda bu kadar kötü bir derbi izlememiştim. Sonuçta iki takım da şampiyonluk umutlarını büyük ölçüde yitirdi Artık yeni sezonun planlarını yapmalılar.

Tek kelime ile dağ fare doğurdu. Kaybedenin gelecek sezonu düşüneceği, kazananın biraz ümitleneceği, beraberlikte ise şampiyonluk şansının yüzde 20'lere ineceği bir maça çıktı Galatasaray ile Fenerbahçe.

Ben son yıllarda bu kadar kötü bir derbi izlememiştim. Sahanın en iyi oyuncusu Emre Belözoğlu idi. İnanılmaz işler yaptı. Kritik toplar kazandı, Galatasaray baskısını kısa ve doğru paslarla tek başına durdurdu.

Sonuçta iki takım da şampiyonluk umutlarını büyük ölçüde yitirdi. Bence artık gelecek sezonun planlarını yapmaya başlasalar iyi olur.


Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 27 16 8 3 43 19 56
2 Beşiktaş 27 16 7 4 46 24 55
3 Trabzon 27 14 8 5 38 25 50
Tümünü göster...
4 Fenerbahçe 27 14 6 7 49 28 48
5 Galatasaray 27 14 6 7 49 32 48
6 Bursa 27 12 8 7 36 31 44
7 Kayseri 27 10 10 7 27 18 40
8 Gaziantep 27 10 8 9 36 38 38
9 Ankaraspor 27 10 6 11 33 31 36
10 Eskişehir 27 8 9 10 34 34 33
11 G.Birliği 27 8 8 11 30 35 32
12 Antalya 27 8 8 11 28 34 32
13 Konya 27 8 6 13 26 36 30
14 İ.B.B. Spor 27 8 6 13 27 38 30
15 Denizli 27 8 5 14 31 41 29
16 Ankaragücü 27 7 6 14 26 39 27
17 Kocaeli 27 6 5 16 36 58 23
18 Hacettepe 27 3 6 18 18 52 15
Haftanın Maçları
27. Hafta
 Kocaeli 1  
  Beşiktaş 3  
 İ.B.B. Spor 1  
  Gaziantep 1  
 Bursa 2  
  Ankaragücü 0  
 Sivas 1  
  Antalya 0  
 Hacettepe 1  
  Trabzon 4  
 Eskişehir 2  
  Ankaraspor 0  
 G.Birliği 1  
  Konya 0  
 Kayseri 2  
  Denizli 0  
 Galatasaray 0  
  Fenerbahçe 0  
Haftanın Maçları
28. Hafta
 Antalya Kayseri  
 Denizli Kocaeli  
 Ankaraspor Fenerbahçe  
 Gaziantep Hacettepe  
 Trabzon G.Birliği  
 Konya Sivas  
 İ.B.B. Spor Galatasaray  
 Beşiktaş Bursa  
 Ankaragücü Eskişehir