kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ünlü isimler gözaltında

SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 13.04.2009 15:33
Güncelleme : 13.04.2009 20:11
Yeni Haber
Ergenekon operasyonu kapsamında ünlü isimler gözaltına alındı...
Başkent Üniversitesi Rektörü ve Kanal B'in sahibi Prof. Dr. Mehmet Haberal, Prof. Dr Erol Manisalı, İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Uludağ Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) eski Rektörü Ferit Bernay ve Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk, gözaltına alındı.

DOĞAN GAZETECİLİK İCRA KURULU ÜYESİ MERGEN GÖZALTINDA

Doğan Gazetecilik A.Ş İcra Kurulu üyesi ve Pazarlama, Satış, İş Geliştirme Grup Başkanı Tijen Mergen ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Mergen, "Baba Beni okula gönder" projesini yürütüyordu.

Mergen, Fatih Kamu Sağlığı Merkezi'nde yapılan sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

İSTANBUL'DA GÖZALTINA ALINAN 18 KİŞİ, EMNİYET
MÜDÜRLÜĞÜNE GETİRİLDİ


''Ergenekon'' soruşturmasının İstanbul'daki bölümünde gözaltına alınanlardan 18 kişi, İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

Öncelikle Fatih Kamu Sağlığı Merkezi'nde sağlık kontrolünden geçirilen bu kişiler arasında, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ayşe Yüksel ile ÇYDD Pendik Şube Başkanı Şeyda Eşsiz'in de bulunduğu öğrenildi.Bu kişiler, sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne alındı.

"60 KİŞİLİK GÖZALTI LİSTESİ VAR" İDDİASI

Ergenekon soruşturmasının 12'nci dalga Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Samsun, Şanlıurfa, Bursa, Trabzon, Antalya, Mersin, Van, İzmir ve Adana'da devam ediyor. Operasyon ÇYDD, ÇEV ve eski rektörleri kapsıyor. Gözaltı listesinde yaklaşık 60 kişinin isminin olduğu öne sürülüyor.

GÖZALTINA ALINAN REKTÖRLER CUMHURİYET MİTİNGLERİNE KATILMIŞTI

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan rektörlerin, 2007 yılında gerçekleşirilen Cumhuriyet mitinglerinin hızlı takipçileri arasında yer alması dikkat çekiyor.

PROF.DR.MEHMET HABERAL

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, 1944 yılında Rize ilinin Pazar İlçesi, Şubaşı (Haçapit) köyünde doğdu.
1967 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu ve 1971 yılının Ekim ayınına Genel Cerrahi Uzmanı oldu. Daha sonraki yıllarda Galveston, Teksas 'da Shriner's Yanık Enstitüsünde ve John Seally Hastanesinde fellow olarak çalıştı. 1974 ve 1975 yıllarında Colorado Üniversitesi Tıp Fakültesi Transplantasyon Merkezinde fellow olmak üzere 1 Ocak 1974'den 30 Haziran 1975'e kadar çalıştı. Aynı yıllarda Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahı Bölümüne bağlı olarak Yanık ve Transplantasyon Ünitesi'ni kurdu. 3 Kasım 1975 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Bölümü'nde, Türkiye'de ilk kez annesinden 12 yaşındaki bir çocuğa, akrabalararası böbrek naklini gerçekleştirdi. 1976 Hacettepe Üniversitesi Genel Cerrahi Doçenti olan Haberal, 10 Ekim 1978'de Avrupa Transplantasyon Birliği'nden (Eurotransplant) sağlanan ölü böbrek ile Türkiye'de ilk defa kadavradan böbrek transplantasyonununu gerçekleştirdi. Alanında birçok ilke imza atan Haberal, 2238 sayılı "Organ ve Doku Alınması , Saklanması, Aşılanması ve Nakli" yasasının hazırlanıp, 3 Haziran 1979'da yürürlüğe girmesine de öncülük etti.Eylül 1980'de Türkiye Organ Nakli ve Yanık Tedavi Vakfı'nı kurdu ve 2 yıl sonra Mart 1982'de, Türkiye Organ Nakli ve Yanık Tedavi Vakfı'na bağlı Hemodiyaliz Merkezi'ni açtı.
8 Aralık 1988'de Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Türkiye'de ilk kadavradan karaciğer naklini gerçekleştirdi. 1990 Ekim ayında Türkiye Organ Nakli Derneği'nin kurucu üyesi ve başkanı oldu. Alanında birçok ilk gibi 1990 yılı 15 Mart'ında Kuzey Afrika, Ortadoğu, Avrupa ve Türkiye'de ilk kez çocuklarda canlıdan segmental karaciğer naklini gerçekleştirdi. 24 Nisan 1990'da Dünya'da ilk kez yetişkinlerde canlıdan segmental karaciğer naklini gerçekleştirdi. 16 Mayıs 1992'de Dünya literatüründe ilk kez yapılan bir uygulamayla aynı vericiden, aynı anda hem kısmi karaciğer naklini, hem de böbrek naklini gerçekleştirdi. 1992 Nisan ayında "New York Academy of Sciences" üyeliğine seçildi.
Haberal, Dünya Yanık-Tedavisi camiasında ciddi anlamda söz sahibi olan bir bilim adamıdır. Eylül 2006'da ISBI (International Society of Burn Injuries/ Uluslararası Yanık Derneği)'nin Brezilya'daki Uluslararası Yanık Kongresinde bu kuruluşa başkan seçilmiştir.14 Eylül 1993'de Başkent Üniversitesi'ni, Türkiye Organ Nakli ve Yanık Tedavi Vakfı ve Haberal Eğitim Vakfı himayeleri altında kurdu.1999 yılında Orta Doğu Yanık ve Yangın Afetleri Derneği'ni kurdu.Rahmetli Başbakan Bülent Ecevit'in Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde doktorluğunu yapmıştır.


EROL MANİSALI

Cumhuriyet Gazetesi yazarı İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Erol Manisalı, küreselleşme ve AB politikalarına karşı ulusalcı düşünceleriyle biliniyor.

Erol Manisalı, mezun olduğu İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde 1976 yılında profesör oldu. İktisat Fakültesi'nin "Avrupa ve Ortadoğu Araştırma Merkezi Başkanlığı" yanı sıra, 1990'da kurulan "Kıbrıs Araştırmaları Vakfı"nın da başkanıdır. Ayrıca "Balkan ve Avrupa Ülkeleri Araştırma Vakfı" ile "Türkiye Çevre Vakfı" yönetim kurulu üyesidir.

İktisat ve uluslararası ilişkiler alanlarındaki uzmanlığının yanında, deneme ve anı niteliğinde kitapları da bulunan Prof. Dr. Manisalı'nın yayınlanmış olan yapıtlarından bazıları şunlar: "İktisada Giriş" "Gümrük Birliğinde Bekleyen sorunlar", "Bıçak sırtında Dünya ve Türkiye", "Kırık Çizgiler", "İnsanlar, İnsanlar.", "Attila İlhan'la 1000 Saat", "Türkiye ve Küreselleşme", "Kıbrıs, Dün Bugün Yarın", "Türkiye-Avrupa İlişkilerinde Sessiz Darbe".

PROF. DR. FATİH HİLMİOĞLU

İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun özgeçmişi ise şöyle:

1954 Yılında Elbistan/Kahramanmaraş'ta doğdu. 1972 Yılında Ankara Cumhuriyet Lisesini bitirdi. 1979 Yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. İç Hastalıkları Uzmanlık eğitimini 1980-1985 yılları arasında Almanya Hoya Hastanesi ve Essen Üniversitesi Tıp
Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalında yaptı. Uzmanlık unvanını 14.05.1986 da Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalında girerek aldı.1987-1990 Yılları arasında Ankara Yüksek İhtisas Hastanesinde Gastroenteroloji Yan Dal Uzmanlığı için ihtisas yaptı. 1990-1992 Yılları arasında Yüksek İhtisas Hastanesi Gastroenteroloji Başasistanlığını yaptı. 16.10.1991 Yılında İç Hastalıkları Anabilim Dalı Gastroenteroloji Bilim Dalından Doçentlik Unvanını aldı.
13.03.1997 Yılında İç Hastalıları Anabilim Dalı Profesörlüğüne atandı.
1996-1998 yılları arasında 2 yıl süre ile Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliğini yaptı. 26.1.1998- 30.6.1998 tarih1eri arasında Tıp Fakültesi Dekan yardımcılığı ve Dekan Vekilliği yaptı. 30 Haziran 1998 tarihinde Tıp Fakültesi Dekanlığına atandı. 1992 Yılından beri Malatya da görev yapan ve Gastroenteroloji kliniğini kuran Prof.Dr.Fatih HİLMİOĞLU, Tıp Fakültesi Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. 29 ü Uluslar arası olmak üzere dergilerde 80 makalesi ve 150 tebliği bulunmaktadır. Çok sayıda Ulusal ve uluslararası kongerelerde panelist ve oturum başkanlığı yaptı. Almanca ve İngilizce bilmekte olan Dr.Hilmioğlu evli ve 2 çocuk sahibidir.

PROF. DR. MUSTAFA YURTKURAN

Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, 8 Eylül 1948 tarihinde Trabzon'da doğdu. İlköğrenimini Trabzon Yeni Okul'da, ortaöğrenimini İstanbul'da Özel Işık Lisesi'nde (Nişantaşı), yükseköğrenimini İstanbul Tıp Fakültesi'nde yaptı.

Mezuniyetten sonra 16 ay Trabzon Sağlık Ocağı Hekimliği ve Adli Tabiplikte doktor olarak görev alan Mustafa Yurtkuran, 31 Aralık 1973 tarihinde İstanbul Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Bursa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Kürsüsü asistanı oldu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Tel-Aviv Tıp Fakültesi ve Bonn Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Kliniği'nde uzmanlık eğitimine devam eden Yurtkuran, 1978 yılında Bursa Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Uzmanı, 1983 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları ABD Nefroloji Bilim Dalı'nda Nefroloji Uzmanı oldu.

1987 yılında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı'nda Doçentliğe yükseldi.1991 yılında ABD Cleveland Klinik'te ve İngiltere Manchester Üniversitesi Hope Hastanesi'nde çalışan Dr. Yurtkuran, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 1992 yılında Profesörlüğe yükseldi. Akademik görevlerinin yanı sıra Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları, ABD Nefroloji ve Romatoloji Bilim Dalları Başkanlığı, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı gibi idari görevlerde bulundu. 7 Ağustos 2000- 7 Ağustos 2008 tarihleri arasında Uludağ Üniversitesi'nde Rektör olarak görev aldı. Bilim dalında yapmış olduğu çalışmalarla 1997 ve 1999 yıllarında iki kez uluslararası düzeyde en iyi araştırma ödülüne değer görülen Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın ulusal ve uluslararası kongre kitaplarında ve bilimsel dergilerde basılmış 445 adet yayını, 111 adet atıfları bulunmaktadır. Prof. Dr. Merih Yurtkuran ile evli olan Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran 2 çocuk babasıdır.

PROF. DR.FERİT BERNAY

1956 yılında Ankara'da doğan Prof. Dr.Ferit Bernay, 1973'te Ankara Fen Lisesi'ni, 1979'da OMÜ Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Aynı üniversitede Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı'da doktora (1981) ve doçentlik (1991) aldı. 1998'de aynı üniversitede aynı anabilim dalında profesörlük ünvanı aldı. Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 1992-1995 arasında Başhekim Yardımcılığı, 1995 ve 1996'da Dekan Yardımcılığı yaptı. 1998'den beri aynı üniversitede Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlığı, 2000 yilindan 2008 yilina kadar da rektörlük görevini yürütmüştür.

Rektörlüğü süresince Ondokuz Mayıs Üniversitesinde soruşturma rekoru kırılmış, üniversitede uzun yıllar görev yapan ve akademik olarak başarılı olan 80 tane Araştırma Görevlisinin haksız yere görevine son verdiği ve başka diğer yolsuzluklar olduğu iddiasıyla hakkında meclis araştırması açılmış ve komisyonun çalışmaları sonucunda bulguların yargıya aksettirilmesi için YÖK soruşturma izni vermemiştir.

Görevden uzaklaştırılan Araştırma Görevlilerinin büyük çoğunluğu uzaklaştırma işlemi haksız ve hukuka aykırı bulunduğu için yargı kararıyla görevlerine geri dönmüş, dönmeyen kısmı ise başka üniversitelerde başarılı oldukları için Yrd. Doç. kadrosunda görev almışlardır. Bernay 2008 yılında gorevi yeni rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan'a devretmiştir.

TİJEN MERGEN KİMDİR?

1959 doğumlu Tijen Mergen, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden Yüksek Lisans derecesiyle mezun oldu.
Çalışma hayatına 1982 yılında Apple bilgisayar'da Satış Temsilcisi olarak adım atan Mergen, 13 yıl boyunca NCR Türkiye'de Satış Müdürlüğü ve NCR Orta ve Doğu Avrupa Bölgelerinde çeşitli üst düzey yöneticilik görevlerini üstlendi. NCR'da daha çalışmaya başladığı ilk yıllardaki başarısıyla "Yılın Satış Uzmanı" olarak seçilmiş, devamında NCR Şirketleri arasında "En Yüksek Kota" sahibi olarak Yönetim Kurulu Başkanı tarafından ödüllendirildi.

NCR'da 1994-1998 yılları arasında 27 ülkenin dahil olduğu Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi'nde finans Sektörü Satış ve Pazarlama Müdürlüğü görevini yürüttü. Daha sonra Bilkom Bilişim Hizmetleri A.Ş.'de Genel Müdür olarak hizmet vermiş olan Mergen; burada farkındalık üzerine geliştirdiği ve "iCan" adını verdiği projesi ile %49 pazar bilinci sağlayarak; Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği'nden (IPRA) ödül kazandı.

Mergen, Bilkom bilgisayar ve eğitim Hizmetleri A.Ş.'nin Komili Holding'den Koç Holding'e devri sürecinde de aktif rol almış ve sürecin başarı ile tamamlanmasını sağladı. 2003'ten beri Doğan Gazetecilik bünyesinde Pazarlama ve İş Geliştirme Grup Başkanı ve Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Üyesi olarak profesyonel çalışmalarına devam etmekte olan Tijen Mergen, 2000 yılında Dünya Gazetesi tarafından verilen "Yılın Profesyonel İş Kadını" ödülünü aldı.