kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Mesajı TBMM'de verdim"

12.04.2009
Obama haftalık konuşmasında "Din, dil, ırk ayrımcılığıyla bizi ayıran problemleri çözmek ve karşılıklı güveni sağlamak için TBMM'de konuşma yaptım" dedi..
ABD'nin eski Başkanı George W. Bush'un 8 yıllık başkanlığında Irak'ın işgali ve terörle savaş politikasının yarattığı imaj tahribatını düzeltmeye çalışan Obama'nın Türkiye'ye yaptığı ziyarete birçok anlam yüklendi. Obama, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmanın Müslüman dünyaya verdiği mesajın anlamını dini Paskalya bayramına giren Hıristiyan dünyaya radyo ve internetten yayınlanan haftalık konuşmasında bizzat açıkladı. Obama "Bizi sık sık ayrı düşüren din, dil, ırk bariyerini aşmak ve karşılıklı güveni yeniden sağlam temeller üzerine oturtmak için Türk vekiller ve üniversite öğrencileri önünde konuşma yaptım" dedi. Obama, dünyada hiçbir ülkenin ne kadar güçlü de olsa tek başına hareket edemeyeceğini söyleyerek "Sorunları çözmek için küresel işbirliği şart. Bu yalnızca Yahudiler'in ve Hıristiyanlar'ın dini bayramlarını kutladığı bu günde değil liderler olarak halklarımıza verdiğimiz daha iyi bir dünya sözünü gerçekleştirmek için de önemli. Gücümüzü ortak çözüm, çıkar ve arzularımızdan alalım" diye konuştu.

'ORTAK KADERİMİZ'
Obama, Türkiye ziyareti öncesi katıldığı İngiltere'nin başkenti Londra'daki G-20 zirvesi ve Fransa'nın Strasbourg kentinde yapılan NATO zirvesine de bu amaçlarla katıldığını söyledi. Afganistan ve Pakistan'da Taliban ve El Kaide'ye karşı verilen mücadelenin ve küresel ekonomik krizin ancak bu şekilde omuz omuza verilerek yenilebileceğine işaret etti. Seçim kampanyalarında sık sık başvurduğu Martin Luther King'in "tek kader" deyişini de konuşmasında kullanan Obama "Bu fikir dini, dili, ırkı ve kökeni ne olursa olsun insanlığa ders olmalı" dedi.