kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber Turu

08.04.2009
3G'de BTK'nın onayı bekleniyor
ÜÇÜNCÜ nesil (3G) mobil haberleşme sistemi ihalesinde en yüksek teklifi veren işletmecilerle parafe edilen imtiyaz sözleşmesi taslaklarının, Danıştay İdari İşler Kurulu'nda ele alınarak, nihai kararın oluşturulduğu belirtildi. İmtiyaz sözleşmelerinin önümüzdeki hafta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu'nda (BTK) onaylanması, izleyen hafta da şirketlerle imzalanması bekleniyor. BTK'nın 28 Kasım'da gerçekleştirdiği ihalede, A tipi lisans 358 milyon euro+KDV'ye Turkcell'e B tipi lisans 250 milyon euro+KDV'ye Vodafone'a C tipi lisans da 214 milyon euro+KDV'ye Türk Telekom iştiraki Avea'ya verilmişti.

"Doğalgaza Mayıs'ta indirim yapabiliriz"
ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, döviz fiyatlarında belirgin oynamalar olmaması halinde doğalgaza Mayıs ayında indirim yapabileceklerini açıkladı. Meclis Genel Kurulu'nda soruları yanıtlayan Güler, doğalgaza yüzde 22.5 civarında zam yaptıklarını, ancak yüzde 17'lik indirimin matrah bakımından söz konusu zam oranına eşit olduğunu söyledi. Güler "Doğalgazda tekrar Mayıs ayında indirim düşünüyoruz. Ancak dolarda büyük değişiklik olmazsa..." dedi. Güler, elektrik fiyatlarındaki indirimlerin petroldeki düşüşe paralel olarak devam edeceğini kaydetti. ANKARA

Lehman'ın yerine 6 firma teklif verdi
ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), elektrik üretim özelleştirmesinde strateji alanında danışmanlık hizmeti almak için davetiye yoluyla açtığı ihale için toplam altı teklif alındı. İhaleye The Boston Consulting Group, Deloitte Danışmanlık, Bain and Company, ARGE Danışmanlık, Çelebi Stratejik Danışmanlık-Hidro Dizayn Consulting ile McKinsey& Company olmak üzere altı grup teklif verdi. Geçen yıl açılan ihaleyi Lehman Brothers liderliğindeki McKinsey Coşar Avukatlık Bürosu'ndan oluşan konsorsiyum kazanmıştı. İflas eden ABD'li yatırım bankası Lehman Brothers ile ilgili ortaya çıkan durumdan dolayı danışmanlık ihalesi iptal edilmişti.

"Türkiye IMF'den 32 milyar $ borç alabilecek"

TÜRK Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Osman Arslan, ekonomik krizin halen dibinin görülmediğini belirterek, Türkiye'nin anlaşma yapacağı IMF'den minimum 20, maksimum da 32 milyar dolar borç alabileceğini söyledi. Antalya Organize Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (OSİAD) toplantısında konuşan Aslan "İhracatın Finansmanı ve Türk Eximbank'' konusunda bilgi verdi. Dünya Bankası'nın tarihinde ilk defa kısa vadeli ticaret finansmanına girdiğine dikkat çeken Aslan "Dünya Bankası'nın 51 milyar dolarlık bu fonundan bizim bankacılık sektörüne 500 milyon ile 1 milyar dolar arasında bir finansman gelecektir'' dedi.

Vakıfbank'tan Polis Haftası kredisi
VAKIFBANK, Polis Haftası'na özel hazırladığı kampanya ile emekli veya çalışan tüm emniyet mensuplarına kullandırılacak konut, otomobil ve ihtiyaç kredisinde faiz indirimi yaptı. 10 Nisan'a kadar devam edecek kampanya ile emniyet personeli, yüzde 1.58 faiz ile 20 bin TL'ye kadar Taksitli İhtiyaç Kredisi, yüzde 1.53 faizle fatura bedelinin yüzde 80'ine kadar sıfır kilometre otomobil kredisi, yüzde 1.63 faizle ikinci el otomobil kredisi alabilecek. Yüzde 1.38 faizli konut kredisine başvurabilecek.