kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
G. Giuliani

Ekrana çıkıp ağladı

YASEMİN TAŞKIN ROMA
07.04.2009
İtalya, yaşanan depremi öngördüğü için hapse atılan uzmanı konuşuyor. Halkı uyarınca yetkililerce 'paniğe yol açıyor' diye hapsedilen uzman Giuliani, dün ekranlara çıkıp ağladı..
235 ölü 1500 yaralı 34 kayıp 17 bin evsiz

İtalya'nın merkezindeki Abruzzo bölgesini Pazartesi günü sarsan 6.3 büyüklüğündeki deprem sonrası ölü sayısı 235'e ulaştı. Bölgede dün de TSİ 20.48'de 5.5 şiddetinde artçı sarsıntı oldu. Arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız olarak devam ederken ülke depremi öngören teknik uzman Gaimpaolo Giuliani'yi konuşuyor. Depremin geleceğini öngörüp yetkilileri uyaran Giuliani, yeraltında deprem öncesinde yoğunlaşan radon gazını ölçen buluşu sayesinde kendi ailesini kurtardı. Ancak Abruzzo halkına yararlı olamamanın acısını yaşadı. Bölgede Sulmona Belediye Başkanı tarafından savcılığa şikâyet edilen ve hakkında soruşturma açılan Giuliani, dün televizyon kameralarının karşısında ağladı. Yetkililer kendisine inanmayınca sokak sokak dolaşıp halkı uyaran uzman Giuliani, halkı galeyana getirmekten dolayı hapse atıldı. Fakat deprem olunca haklı olduğu ortaya çıktı. Halk sorumlular hakkında sesini yükseltmeye de başladı.



SİLVİO'NUN İMAJI DÜZELDİ
Deprem sonrası hemen bölgeye gelen Başbakan Silvio Berlusconi, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını açıkladı. Ardından da evlerin aldığı hasarın ölçülmesi için bin 500 teknik eleman görevlendirdi. Her gün deprem bölgesine gideceğini açıklaması ise bir anda kamuoyu desteğinin artmasını sağladı. Aquila savcılığı bölgede son dönemde inşa çalışmaları yapan firmalar hakkında soruşturma başlattı. 150 kişi yıkıntılar arasından sağ olarak kurtarıldı. Enkazdan 24 saat sonra 20 yaşındaki bir genç kız ile 2 yaşındaki bir küçük kız çocuğu, 23 saat sonra Marta Valente (24) adlı üniversite öğrencisi, 30 saat sonra Maria D'Antuono (98) adlı kadın, 42 saat sonra ise Eleonora adlı genç kız kurtarıldı. Aquila'daki evlerin yüzde 50'si, yerle bir oldu. Toplam 17 bin kişi evsiz kaldı. Hükümet depremzedelere 30 milyon euro ayırdığını bildirdi.
Haberin fotoğrafları