kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cesetleri birbirine sarılmış olarak bulundu

AJANSLAR
Giriş Saati : 08.04.2009 07:11
Güncelleme : 08.04.2009 23:22
Yeni Haber
İtalya'nın orta kesimini vuran depremdeki arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları sırasında nişanlı olduğu belirlenen genç bir çiftin cesetleri birbirine sarılmış olarak bulundu...
Yakınlarının ifadesine göre, L'Aquilalı 24 yaşındaki Francescu Esposito, Richter ölçeğine göre 6,3 büyüklüğündeki depremin olduğu gece ilk sarsıntılardan sonra nişanlısı Angela'yı sakinleştirmek için Angela'nın kaldığı öğrenci yurduna gitti.

Ailesi, depremin ardından oğullarından haber alamazken, Francescu ve nişanlısının cesetleri çöken yurt binasının altında birbirlerine sarılmış olarak bulundu.



Yetkililer, genç çiftin binanın çökmesiyle anında can verdiklerinin belirlendiğini söylerken, çiftin evlenmeyi planladığını belirten ailenin yorumu da ''birbirlerinin kollarında can verdiler'' şeklinde oldu.

Öte yandan, merkez üssü L'Aquila olan depremde 10 bin ila 15 bin binanın yıkıldığını veya büyük oranda zarar gördüğünü belirten yetkililer, 17 bin ila 25 kişinin evsiz kaldığını söyledi.

Halen 15 kişinin kayıp olarak bildirildiğini ifade eden yetkililer, arama kurtarma çalışmalarına 7 bin kişinin katıldığını, şimdiye kadar yaklaşık 100 kişinin enkaz altından sağ olarak kurtarıldığını kaydetti.

Depremin vurduğu bölgelere 16 sahra mutfağı ve toplam 14,500 kişilik 20 çadır kampı kurulduğunu, ayrıca otellerde 6,500 yatağın evsizler için ayrıldığını belirten yetkililer, ilk aşamada yardım çalışmalarına hükümet tarafından 40 milyon dolarlık bütçe ayrıldığını bildirdi.

BERLUSCONI'DEN DEPREMZEDELERE TATİL TESELLİSİ!

İtalya Başbakanı Berlusconi, depremzedeleri "Farz edin ki, çadır tatilindesiniz..." diyerek teselli etti.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Abruzzo bölgesini vuran depremde evleri yıkılan ya da oturulmaz hale gelince çadırlara yerleştirilen felaketzedeleri, "Farz edin ki, hafta sonunu kampta geçiriyorsunuz..." diyerek teselli etti.

Bir Alman TV'sinde konuşan Berlusconi, "Hiçbir eksikleri yok. Sıcacık yemeklerini yiyorlar, tedavi oluyorlar. Başlarını soktukları yerler elbette geçici; ama bunu hafta sonu çadır tatili saymak lazım..." dedi.

Abruzzo bölgesini pazartesi günü vuran depremde evini kaybeden binlerce insan çadırlarda yaşamak zorunda kaldı.

ÖLÜ SAYISI 250'Yİ AŞTI

Depremde ölü sayısı 250'yi aştı.

İtalya Sivil Savunma Teşkilatı yetkilileri, depremde can kaybı sayısının 251'e ulaştığını, 11 cesedin kimliğinin henüz belirlenemediğini belirtti.

Depremde yaşamını yitirenlerin cenazeleri, cuma günü devlet töreniyle toprağa verilecek.

Bölgede 8 bin 500 kişilik kurtarma ekiplerinin çalıştığını ifade eden yetkililer, artçı sarsıntılara rağmen kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğü bölgede, halen 20-30 kişiden haber alınamadığını bildirdi.

İtalya İçişleri Bakanı Roberto Maroni, arama kurtarma çalışmalarının pazar gününe dek devam edeceğini duyurdu.

Oluşturulan 20 çadır kentte 17 bini aşkın insanın, evsiz barksız kişilere tahsis edilen 171 otelde de yaklaşık 8 bin kişinin barındığı kaydedildi.

Öte yandan Roma Katolik Kilisesinin lideri Papa 16. Benediktus, gelecek haftalarda deprem bölgesini ziyaret edeceğini açıkladı.

Papa, bugün genel kabul merasiminde bölgeyi "en kısa sürede" ziyaret etmeyi planladığını söyledi.

Vatikan yetkilileri, Papa'nın bölgeyi ziyaretinin ancak paskalya yortusundan sonraki günlerde mümkün olabileceğini ifade etti.

İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano da yarın deprem bölgesini ziyaret etmeyi kararlaştırdı.