kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Lider Hyundai oldu

AA
Giriş Saati : 07.04.2009 15:50
Hyundai'nin otomobil satışlarında yüzde 14,9 pazar payıyla yılın ilk çeyreğinde lider olduğu bildirildi... ..
Hyundai'den yapılan yazılı açıklamada, Hyundai'nin, 2009'un ilk üç ayında Türkiye'de 10 bin 186 adet otomobil satışı gerçekleştirip yüzde 14,9 pazar payı elde ettiği, geçen yılın aynı dönemindeki 6 bin 503 adetlik satışını yüzde 57 oranında artırdığı bildirildi.

Hyundai'nin yılın ilk çeyreğinde ''Türkiye'nin en çok tercih edilen otomobil markası'' unvanını koruduğu ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Hyundai, 2009 yılı mart ayında 4 bin 993 adet otomobil satışı gerçekleştirerek, ilk iki ayda olduğu gibi en çok otomobil satan marka oldu. Hyundai'nin mart ayındaki toplam satışı ise 5 bin 549 adet olarak gerçekleşti. Ocak-mart döneminde toplamda 11 bin 306 adet araç satarak pazardan yüzde 11,7 oranında pay alan Hyundai, toplam satışlardaki ikinciliğini de sürdürdü. Otomotiv pazarında satışlar geçtiğimiz yılın ilk üç ayına göre yüzde 20 oranında daralırken Hyundai satışlarını tam tersine yüzde 47 oranında artırdı.''

Hyundai Assan Yurtiçi Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Kurthan Tarakçıoğlu da elde edilen sonuçla ilgili şunları kaydetti:
''Hyundai, 2008 yılında otomobil pazarında ikinci sıradaydı, ancak 2009 yılına olukça hızlı başladı ve ilk iki ay rakamları itibariyle tüketicinin tercih sıralamasında ilk sıraya yerleşti. Mart ayı ortasında uygulanmaya başlayan ÖTV indirimine kadar da satışlarda liderliğini sürdüren Hyundai, ÖTV indirimi sonrasında da neredeyse elindeki tüm stokunu eritti ve ilk üç ayı otomobil satışlarında birinci sırada tamamladı.''