kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yaşar Aşçıoğlu, Likör fabrikasının en üst katının Manhattan 5. Cadde’deki Marriot otelindeki gibi döner restoran olacağını söyledi.

'Devlet benim paramla bana efelik yapmasın'

07.04.2009
Konutta KDV'nin yüzde 18'den 8'e çekilmesinin etkili olmadığını söyleyen Aşçıoğlu, "KDV'yi ödedim ama devlet '1-1.5 yıl sonra mahsuplaşırız' diyor. Paramla bana efelik yapıyor" dedi..
Aşçıoğlu İnşaat'ın yönetim kurulu başkanı Yaşar Aşçıoğlu, konutta KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e çekilmesine karşın hakettikleri vergi iadesinin yıllar sonra kendilerine iade edildiğini belirterek "Benim paramla bana efelik yapma" diyerek Maliye'yi eleştirdi. Aşçıoğlu'nun eleştirilerinin hedefinde bankalar da vardı: "Haksız yere üzerimize gelen bankalarla zamanı gelince hesaplayacağız." Beşiktaş'ın Fulya tesislerinde Selenium projesini tamamlamasının ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Aşçıoğlu ayın zamanda İnşaatçılar Derneği Başkanı şapkasıyla da oldukça sert açıklamalar yaptı.

'PARAMIZ FAİZSİZ DURUYOR'
Aşçıoğlu'nun eleştiri oklarının hedefinde önce kamu vardı. Hükümetin lüks konutta KDV'nin yüzde 18'den 8'e indirilmesinin inşaat sektörüne önemli bir fayda sağlamamayacağını söyleyerek başladığı konuşmasında Aşçıoğlu, KDV alacaklarının çok geç ödenmesini şöyle eleştirdi: "Ben konutları yaparken malzemeyi alıp yüzde 18 KDV ödedim. Şimdi KDV yüzde 8'e indi. Devletten 16 milyon dolar KDV alacağım var. Devlet bana bu parayı nakit olarak vermiyor üstelik paramı faizsiz olarak tutuyor ve Proje bittikten 1-1.5 yıl sonra mahsuplaşırız' diyor. Dokuz aydan beri bir ev bile satamadım. Nakit akışımı sağlamak için eşe dosta telefon açıp, daha önce metrekaresini 8 bin dolara sattığım daireleri 5 bin 300 dolara satmak zorunda kaldım. Devlet benim paramla bana efelik yapmasın. Bulgaristan bile KDV'yi üç ayda bir nakit olarak ödüyor. Bizde de öyle olmalı."