kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
EMRE AKÖZ

Yeni dönem milliyetçileri sinir edecek!

Başkan Obama'nın Pazartesi günü Meclis 'te yaptığı konuşmayı dinlerken, kendimi Avrupa Birliği tarafından hazırlanmış bir ' İlerleme Raporu'nu okuyormuş gibi hissettiğimi yazmıştım.
Meğer eski büyükelçi ve MHP milletvekili Deniz Bölükbaşı da Obama'nın konuşmasını aynı hislerle dinlemiş ve bunu TV'de yaptığı yorumda dile getirmiş.
Tabii Bölükbaşı ile taban tabana zıt bir anlayışa sahibiz. Milletçi bir partinin milletvekili olarak, duydukları karşısında Deniz Bey'in tüyleri diken diken oluyor. Avrupa Birliği yanlısı bendenizin ise yüreğinin yağları eriyor.

Bana öyle geliyor ki Başkan Obama döneminde Başbakan Erdoğan, Hükümet ve AKP en çok dış politikada değil, iç politikada zorlanacak.
Çünkü Obama'nın sözünü ettiği hemen her şey, Türkiye'nin dış politikası kadar, hatta ondan da fazla ülke içindeki siyasi aktörleri ilgilendiriyor.
AB'ye ve AB değerlerine karşı olan ya da bu konuda yan çizen tüm siyasi aktörler, Başkan Obama'nın konuşmasından rahatsız olmuştur.
Kim bu aktörler? Elbette milliyetçi/ulusalcı bir siyasetten yana olan aktörler.
Belli başlıları: CHP yönetimi (Deniz Baykal ve şürekâsı), MHP'lilerin tamamı, (AKP'den oy çalmaya başlayan) Saadet Partisi, TSK'nin hatırı sayılır bir bölümü, MİT'in bir bölümü ve benzerleri.
Tabii bu kesimlerin seferber edeceği küçüklü büyüklü grupları da unutmamak gerek:
Duruma göre Aleviler, bir kısım medyacılar, icabında Ülkücüler, Ergenekon tarafından akılları çelinen Alperenler, Atatürkçü dernekler, hatta (' Özür Dileme' kampanyası sırasında, aniden şahinleştiklerine tanık olduğumuz) milliyetçi yönü güçlü İslami kesim, vb.
Obama döneminin politikaları hayata geçtikçe, yukarıda saydığımız aktörlerden biri ya da birkaçı, etkileyebildikleri toplumsal gruplarla birlikte yaygarayı koparacak.
Bunlara bir de AKP içindeki milliyetçi milletvekillerini eklerseniz; seyreyleyin gümbürtüyü.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın