kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
ŞELALE KADAK

Turizm sürpriz yaparsa sakın şaşırmayın!

Bir biri ardına önemli toplantılara ev sahipliği yapan, son olarak da ABD Başkanı Obama'yı misafir eden Türkiye, öyle görünüyor ki turizm sektöründe sürprizi bol bir yıl yaşayacak.
Sanırım turizm sektörü 2008'in üstüne çıkan bir yıl yaşarsa herkes şaşıracak. Ama hazır olun, öyle olması da muhtemel.
Turizm sektörünün önemli fuarlarını ziyaret edenlerden ilginç bilgiler alıyorum. Üstelik henüz sektörün beklediği paket de Ankara'dan çıkmadı. Destek de gelse demek ki sektör hakikaten bu ülkenin kriz yaralarını saracak.

17 milyon Alman!
Son olarak Antalya'nın 7 yıldızlı oteli olarak nitelenen Calista'nın genel müdürü Ali Kızıldağ ile sohbet ettim. Dünyanın en büyük turizm fuarının düzenlendiği Berlin'deki durumu anlatırken, Türkiye'ye ilginin çok arttığını söyledi.
Belki Avrupalı sürpriz harcama yapmayacak ama tatilini de mutlaka yapacak.
Avrupa'da herkesin amacı euro zonundan çıkmak. O nedenlede Akdeniz çanağındaki en cazip ülke olarak Türkiye rakiplerinin önüne çıkıyor.
17 milyon Alman'ın Avrupa içinde seyahat ettiği düşünülecek olursa, ibre tersine döndüğünde Türkiye'nin kazancını tahmin edersiniz herhalde.
Ali Kızıldağ, ön rezervasyonlara bakarak konuşuyor ve önümüzdeki ayları gayet iyi görüyor.
Düşünün dünya turizminin bu yıl yüzde 20 gibi geriye gideceği konuşulurken, biz 2008'i dahi aşabileceğimizden söz ediyoruz. Ama tabii doğru politikaların uygulanması önemli.
İlginç bir nokta da iç turizmle ilgili. Erken rezervasyonlara bakınca Ali Kızıldağ, 'Hiç bu kadar rezervasyon aldığımızı hatırlamıyorum' diyerek oluşan talebe dikkat çekiyor.
Anlayacağınız yerli turist de şimdiden yaz tatilini programına almış. Bu kriz ortamında ilginç değil mi?
Tabii hiç kuşkusuz, bu yıl Türkiye turizm gelirlerini yükseltecekse, bu en çok Rus turistler sayesinde olacak. 11 milyon Rus'un her yıl yurtdışında tatil yaptığı söyleniyor. Türkiye'ye gelenlerin sayısı da azımsanacak gibi değil. Son rakamlar 3 milyon Rus turist şeklindeydi.
Şayet bu yıl Ruslar Almanlar'ı geçerse sakın şaşırmayın. Rus turistlere en çok değer veren ülkenin de Türkiye olduğu söyleniyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın