kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Krize karşı Türkiye ile birlikte çalışacağız'

HAZAL ATEŞ / ANKARA
07.04.2009
ABD Başkanı Obama, Ankara'da ticari işbirliğinin artırılması mesajı verdi. "Görülmemiş" diye nitelediği küresel ekonomik kriz konusunda Türkiye ile de çalışacaklarını söyledi ABD Başkanı Obama, Ankara'da ticari işbirliğinin artırılması mesajı verdi. "Görülmemiş" diye nitelediği küresel ekonomik kriz konusunda Türkiye ile de çalışacaklarını söyledi..
ABD Başkanı Barack Obama, Ankara temaslarında siyasi mesajları kadar ekonomik ve ticari işbirliğini artırma vurgusuyla da dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başkan Obama'ya, "ABD ile Türkiye arasında siyasi ve askeri ortaklık var ama ekonomide bu ortaklık yok. Türkiye'nin diğer ülkelerle ticaret hacmi, ABD'nin kat kat üstünde. Ortaklığımızı güçlendirmek için ekonomik işbirliğini de güçlendirmemiz gerek" dedi. Obama da "Ekonomik alanda işbirliğimizi artırmak için ortak bir çalışma grubu oluşturalım ve neler yapılabileceğine baksınlar" mesajı verdi.

ORTAK MÜCADELE
Meclis Genel Kurulu'nda milletvekillerine hitap eden Obama, konuşmasının bir bölümünü ekonomik kriz ve enerji konularına ayırdı. ABD ve Türkiye'nin, G-20'de görülmemiş ekonomik krize verdikleri, görülmemiş cevapta birlikte çalıştıklarını hatırlatan Obama, şöyle konuştu: "Koruyuculuğun önüne geçerek, gelişmekte olan ülkelere el uzatmak istiyoruz. Düzenleyici sistemlerin yerinde olmasını istiyoruz ki, dünya bir daha böyle bir kriz deneyimi yaşamasın. ABD ve Türkiye, bu kapsamda dünya refahı, halklarımızın refahı için birlikte pek çok çalışma alanları bulabilir."
Haberin fotoğrafları