kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kriz günlüğü

06.04.2009
Putin: Krize karşı gerekli önlemleri aldık
Rusya Başbakanı Vladimir Putin, hükümetin küresel ekonomik krize karşı aldığı önlemleri savundu.Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in hükümetin önlem almakta yavaş kaldığı yolundaki eleştirilerine yanıt veren Putin, 3 trilyon rublelik (90 milyar dolar) önlemler paketinin ülkenin bu krizden çıkmasını sağlayacağını söyledi.

Japonya'dan 75 milyar euroluk ikinci paket
Japonya'da 75 milyar euroluk yeni teşvik paketi açıklandı. Maliye Bakanı Kaoru Yosano, nisan ayı ortasına kadar hazırlanacak olan yeni teşvik paketi miktarının gayri safi yurtiçi hasılanın en az yüzde 2'si kadar olacağını söyledi. Yosano, bu oranın 75 milyar euroya denk geldiğini, yüzde 2'lik oranın Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından tavsiye edildiğini ifade etti. Başbakan Aso, 31 Martta yeni önlem paketini açıklamış, miktar konusunda bilgi vermemişti.

Geithner'den banka yöneticilerine gözdağı
ABD Hazine Bakanı Timothy Geithner, CBS televizyonunda yaptığı açıklamada, hükümetin, ABD'li vergi mükelleflerini korumayı garanti etmek için "olağanüstü'' hükümet yardımına ihtiyacı olan bankaların üst düzey yöneticilerini görevden ayrılmaya zorlamayı düşündüğünü söyledi. Çifte standart uygulandığı iddialarını reddetti.

IMF bünyesinde tek sesle konuşmalıyız
Avrupa Birliği'nin en yüksek ekonomi yetkilisi olan Joaquin Almunia, Birliğin küresel ekonomik politikanın biçimlendirilmesinde ağırlığını hissettirebilmesi için IMF bünyesinde tek sesle konuşması gerektiğini söyledi. 27 üyeli AB'nin, dünyanın en büyük ekonomik gücü olduğunu belirten Almunia Avrupalılar önemli konularda birleşip birlikte hareket etmedikçe, IMF ve benzeri uluslararası kurumlarda Avrupalı olmayan çevrelerin çıkarlarının geçerli olacağını söyledi.