kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Novartis: Balmumcu Caddesi üzerinde faaliyet gösteren firma dün 14.00 itibariyle bugünü de kapsayacak şekilde tatil ilan etti.

Obama'nın yarattığı trafiğe bir günlük ücretli izin

PINAR ÇELİK/EKONOMİ
07.04.2009
ABD Başkanı Obama'nın ziyareti nedeniyle trafiğe kapanan güzergâhlarda bulunan firmalar olası sorunlara karşı çalışanlarına bir gün izin verdi..
Obama'nın Türkiye'de siyasi temaslarını gerçekleştireceği Ortaköy - Balmumcu - Fındıklı hattının trafiğe kapatılması nedeniyle firmalar da kendi önlemlerini aldı. Trafiğe kapatılacak güzergâhta bulunan bazı küçük ve orta ölçekli firmalarla bazı büyük çaplı şirketler bugün 14.00 itibariyle ertesi günü de kapsayan tatil ilan etti. Ancak şirketlerin amacı çalışanlarını dinlendirmek değildi. İşe gelmeyen çalışanlarına home office çalışma şartı getiren firma yöneticileri herhangi bir sorun çıktığında elemanlarıyla sanal alem üzerinden çözüm arayacak.
Novartis: Balmumcu Caddesi üzerinde faaliyet gösteren firma dün 14.00 itibariyle bugünü de kapsayacak şekilde tatil ilan etti. Şirkete yakın olanlara işe gelme şartı getiren firma ofise uzak oturan elemanlarını ise home office çalıştıracak.
Roche: Maslak'ta olmasına rağmen ulaşım sorunundan kaynaklanacak iş kaybından kurtulmak için bugün itibariyle çalışanlarına bir günlük izin veren ilaç firması Roche çalışanlarına home office çalışma şartı getirdi. Yöneticiler istediği zaman çalışanlara ulaşabilecek, iş akışı devam edecek.
Borusan Makine: Fındıklı hattında faaliyet gösteren firma çalışanlarına bir gün ücretli izin verdi. Çalışanlar gerekli olduğu taktirde internet bağlantılı cep telefonları ve internet aracılığıyla çalışabilecek. Gruba bağlı çalışan Borusan Mannessman Boru'da da bir günlük ücretli izin yapılacak.