kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

DTP'den tepki

AA
Giriş Saati : 05.04.2009 15:58
Güncelleme : 05.04.2009 18:23
Yeni Haber
Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, Şanlıurfa'da dün yapılan izinsiz gösteriyle ilgili olarak, ''Bizzat milletvekillerinin hedef alınarak dövülmesi ve tehdit edilmesi düşündürücüdür'' dedi...
Türk, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Şanlıurfa'da dün yapılan izinsiz gösteriye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

''İstanbul, Adana ve Ankara illerinde de seçim sonuçlarından sonra yapılan gösterilere polisin müdahale etmediğini ama Ağrı'da gaz bombalarıyla, silah kullanılarak halkın üzerine ateş edildiğini'' öne süren Türk, seçim sonuçlarına itirazların günlerce yanıtsız bırakıldığını, böylece gerginliğin oluşmasına neden olunduğunu savundu.

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a ''Sayın'' diye hitap eden Türk, dün Şanlıurfa'da yapılan izinsiz gösteride ''bizzat milletvekillerinin hedef alınarak dövülmesi ve tehdit edilmesinin düşündürücü olduğunu'' ifade etti.

NATO Genel Sekreterliği için ''halkın sesi olarak'' nitelediği Roj TV'nin ''pazarlık konusu yapılmasının düşündürücü olduğunu'' ifade eden Türk, bu durumu protesto ettiklerini söyledi.

Bir gazetecinin, ''Fırat Haber Ajansı'ndaki bir haberde, DTP tarafından ABD Başkanı Barack Obama'ya sunulacak dosyada, Kürt sorunun çözümünün terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan'ın muhatap alınmasından geçeceğinin yer alacağının belirtildiğinin'' hatırlatması üzerine Türk, bu haberin doğru olmadığını bildirdi. Türk, Obama'ya ''Kürt sorununun çözümünün nasıl olacağına dair partinin düşüncelerini, zaman olmadığı için yazılı olarak ileteceklerini'' bildirdi.

Ahmet Türk, ''Obama'dan somut talepleriniz olacak mı?'' sorusuna, ''Bizim somut talebimiz, meselenin ancak diyalogla çözülebileceğidir'' yanıtını verdi.