kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Yargı sisteminin sorunlarını çözmeye devam edeceğiz"

ANKA
Giriş Saati : 05.04.2009 12:57
Güncelleme : 05.04.2009 18:23
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hükümet olarak, yargı sisteminin sorunlarını çözmeye, ihtiyaçlarını gidermeye ve avukatların görevlerini en iyi şekilde yapabilmelerine imkan sağlayacak iyileştirme çalışmalarına devam edeceklerini kaydederek, "Zira biliyoruz ki, adalete duyulan güveni arttırmak, ancak bütün unsurlarıyla etkin, hızlı ve adil bir yargı işleyişiyle mümkündür" dedi.

Başbakan Erdoğan, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti'nin, kuvvetler ayrılığı esasına dayanan anayasal sistemiyle tüm vatandaşlarının temel hak ve hürriyetlerini güvence altına alan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu ifade etti. Sağlıklı işleyen bir hukuk sisteminin vazgeçilmez unsurlarından birinin de dava ve savunma hakkı olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, "Bunu kurumlarımız ve vatandaşlarımız adına büyük bir sorumluluk bilinciyle yerine getiren avukatlarımız, çok temel bir kamu hizmeti yapmaktadır" dedi. Erdoğan şunları kaydetti:

"Hükümet olarak, yargı sistemimizin sorunlarını çözmeye, ihtiyaçlarını gidermeye ve avukatlarımızın da görevlerini en iyi şekilde yapabilmelerine imkan sağlayacak iyileştirme çalışmalarına devam edeceğiz. Zira biliyoruz ki, adalete duyulan güveni arttırmak, böylece vatandaş-devlet ilişkisini de güçlendirmek, ancak bütün unsurlarıyla etkin, hızlı ve adil bir yargı işleyişiyle mümkündür. Bu düşüncelerle, Avukatlar Günü'nü kutluyor, adaletin tecelli etmesinde büyük sorumluluğu olan bütün avukatlarımıza, savunma ve hak arama görevlerinde başarılar diliyorum."