kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gözler Obama'nın Genel Kurul'da vereceği mesajlarda

ANKA
Giriş Saati : 05.04.2009 12:47
Güncelleme : 05.04.2009 18:23
Yeni Haber
Türkiye Büyük Millet Meclisi hafta ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'ye yapacağı ziyaret kapsamında Genel Kurul'da milletvekillerine hitap etmesi ile başlayacak. ..
Saat 14.30'da Meclis'e gelecek olan Obama, TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından karşılanacak.

Obama, 15 dakika süreyle TBMM Başkanı Toptan'la görüştükten sonra muhalefet partisi liderleri ile ayrı ayrı görüşecek. Obama saat 15.00'de de, olağanüstü gündemle toplanan Genel Kurul'a hitap edecek. Obama'nın ziyareti nedeniyle Meclis'te yoğun güvenlik önlemleri alınırken, ABD Başkanı Genel Kurul konuşmasının ardından TBMM'den ayrılacak.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Ankara'daki resmi temasları yarın başlayacak. Obama Anıtkabir ziyareti ve Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le yapacağı ortak basın toplantısından sonraki durağı TBMM olacak. Obama belirlenen programına göre TBMM'de saat 14.30'da olacak. Meclis'te toplam 1.5 saat kalacak olan Obama'yı Meclis Başkanı Köksal Toptan Başkanlık Makamı girişinde karşılayacak. Obama ile Toptan görüşmesi içinse 15 dakika süre ayrıldı. Obama, Toptan'ın makam odasında ayrıca TBMM'de grubu bulunan muhalefet parti liderleriyle de görüşme yapacak. Obama sırasıyla CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ile görüşecek.

GÜL'ÜN DE MECLİS'TE OLMASI BEKLENİYOR

Obama, liderlerle yapacağı görüşmenin ardından saat 15.00'de Genel Kurul'a geçerek milletvekillerine hitap edecek. Genel Kurul ise TBMM Başkanvekili Eyüp Cenap Gülpınar başkanlığında özel gündemle toplanacak. Obama Başkanlık makamından Genel Kurul salonunun bulunduğu ana binaya geçerken diğer devlet başkanları ve cumhurbaşkanlarının kullandığı Şeref Kapısı yerine 1 numaralı kapıyı tercih edecek. Obama'nın konuşması Meclis televizyonundan canlı yayınlanacak. Obama'nın konuşmasını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Meclis'e gelerek dinlemesi bekleniyor.

OBAMA'NIN KONUŞMASINI BASIN ORDUSU İZLEYECEK

Obama'nın ziyaretini, 165'i yabancı basın mensubu 200'e yakını da Türk basın mensubu olmak üzere basın ordusu izleyecek. Obama'nın ziyareti nedeniyle yarın Meclis'e ziyaretçi de alınmayacak. Ayrıca TBMM kampüsüne milletvekillerine ait özel araçlar ve Meclisin resmi araçları dışında da araç alınmayacak.