kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çiftlik evinde cephanelik

AA
Giriş Saati : 05.04.2009 16:29
Güncelleme : 05.04.2009 23:22
Yeni Haber
İstanbul'un Arnavutköy ilçesindeki çiftlik ve evlerinde, 4'ü kalaşnikof marka otomatik tüfek olmak üzere çeşitli silah ve mühimmat ele geçirildiği iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, teknik takip ve araştırmalar sonucu Arnavutköy'ün Yeniköy bölgesinde bulunan Tayfun K'nın, Orhan Ç. ve Kamil P'ye ait çiftlik ve evlerde silah ve mühimmat sakladığını tespit etti.

Bunun üzerine adli makamlardan arama ve el koyma kararı alan jandarma, 2 Nisan'da Orhan Ç. ve Kamil P'ye ait çiftlik ve evlere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Bu kişileri gözaltına alan jandarma, ertesi gün de Tayfun K'yı yakaladı.

Bu kişilere ait çiftlik ve evlerde yapılan aramalarda, 4 adet kalaşnikof marka otomatik tüfek, 1 adet kuru sıkıdan bilye atar hale dönüştürülen tabanca, 7 adet av tüfeği, 359 adet kalaşnikof marka silaha ait fişek, 22 adet G-3 piyade tüfeği fişeği, 8 adet M-6 piyade tüfeği fişeği, 12 adet çeşitli çapta tabanca fişeği, 6 adet bilye atar tabanca mermisi, 2 adet kalaşnikof marka tüfek şarjörü, 1 adet tabanca şarjörü, 1 adet el telsizi, silah yapımında kullanılan 1 adet torna makinesi ve 1 adet mengene ele geçirildi.
Jandarmadaki işlemleri tamamlanan Tayfun K, Orhan Ç. ve Kamil P, sevk edildikleri adliyede tutuklanarak cezaevine konuldu.