kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Göçmen merkezine saldırı: 14 ölü

AJANSLAR
Giriş Saati : 04.04.2009 07:41
Güncelleme : 04.04.2009 21:54
Yeni Haber
ABD'nin New York eyaletinin Binghamton kentinde göçmenlere yardım merkezine düzenlenen silahlı saldırı ve rehin alma olayında 14 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı bildirildi. ..
Binghamton Emniyet Amiri Joseph Zikuski, Binghamton'da vatandaşlık başvurusunda bulunan göçmenlere yardım eden American Civic Association'da bu sabah meydana gelen olayda, 37 kişinin saldırıdan kurtulduğunu, saldırıda ölen 14 kişi arasında saldırganın da bulunduğuna inandıklarını bildirdi. Ölen 14 kişinin kimlikleri henüz açıklanmadı.

Zikuski'nin verdiği bilgiye göre, olay yerinde intihar ettiğine inanılan silahlı saldırganın üzerine kayıtlı 2 ayrı silah bulundu.Olayda saldırganın öldürdüğü kişilerin o anda sınıfta kurs gören göçmenler ve merkezin resepsiyon görevlileri olduğu belirtiliyor.

Zikuski'nin kimliğini açıklamadığı saldırganın 42 yaşındaki Vietnam asıllı Jiverly Voong olduğu belirtiliyor.

CNN televizyonu, Voong'un annesi, babası ve kızkardeşiyle şehirde yaşadığını, İngilizceyi pek iyi konuşamadığını ve işinden kısa bir süre önce atıldığı yönünde haberler bulunduğunu bildirdi.

Televizyonlarda çıkan haberlerde, Voong'un sabah saatlerinde "American Civic Association" adlı göçmenlere yardım merkezi binasının arka girişine kimsenin kaçmasına imkan vermeyecek şekilde arabasını park edip binanın içine girdiği, önce resepsiyon memurlarını öldürüp sonra ders verilen sınıfa girerek göçmenlerin üzerine ateş açtığı, daha sonra da kendini öldürdüğü ifade ediliyor.

Binanın içindeki diğer kişilerin ise ateş seslerini duyup bodrum katındaki kazan dairesi gibi çeşitli yerlere saklandıkları, yaralanan resepsiyon memurlarından birinin polisi araması üzerine ise polisin kısa sürede gelip binayı kuşattığı kaydedildi. Polisin, 1 saat boyunca güvenlik endişesiyle içeri girmediği, daha sonra 2 saat binanın içinde kaldığı, binada saklanan kişilerin rehin tutulmuş olabileceğinden hareketle tehlikenin geçtiğinden emin olana dek kimseyi dışarı bırakmadığı belirtiliyor.

Olay sırasında polis sadece 2 kişiyi binadan çıkartmış, bu kişilerin ise saldırgandan kaçan ve saklanan kişiler olduğu kaydedilmişti.
Olaydan 37 kişi sağ kurtuldu.

New York Valisi David Paterson da yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Barack Obama'nın ve eşi Michelle Obama'nın kendisini arayarak, olaydan duydukları büyük üzüntüyü ve taziyelerini bildirdiklerini dile getirdi.

TALİBAN LİDERİ, SALDIRININN SORUMLULUĞUNU ÜSTLENDİ

Pakistan'daki Taliban lideri Beytullah Mesud, ABD'nin New York eyaletinin Binghamton kentinde göçmenlere yardım merkezinde düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Mesud, Reuters'a telefonla yaptığı açıklamada, saldırıyla ilgili olarak, "Onlar benim adamlarımdı. ABD'nin insansız uçaklarla yaptığı saldırılara karşılık olarak onlara emirleri ben verdim" dedi.

ABD'nin New York eyaletinin Binghamton kentinde göçmenlere yardım merkezinde dün silahlı bir kişi tarafından düzenlenen saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti.
Saldırganın, 42 yaşındaki Vietnam asıllı Jiverly Voong olduğu belirtiliyordu.