kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan: Rasmussen'e olumsuz bakıyorum

CİHAN
Giriş Saati : 03.04.2009 14:29
Güncelleme : 03.04.2009 20:40
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreterliği'ne resmen aday olan Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in bu göreve gelmesine karşı olduğunu söyledi...
İngiltere'nin başkenti Londra'daki temaslarını sürdüren Başbakan Erdoğan, düşünce kuruluşu Chatham House'de "Küresel Ekonomik Kriz ve Türkiye" konulu toplantıda konuştu. Soru cevap kısmında NATO ile ilgili bir soruyu cevaplandıran Erdoğan, karikatür krizi döneminde takındığı tavır ve Danimarka'dan yayın yapan Roj TV ile ilgili daha önce yaptıkları uyarıları dikkat almayan Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliği adaylığına soğuk baktığını söyledi.

"Bu isteklerimizi dikkate almayan bir isim nasıl barışı sağlayabilir?" diye soran Erdoğan, konuşmasında NATO'nun zayıflamasını istemediklerini, tam aksine küresel bir güç olma yolunda ilerlemesi gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, NATO Genel Sekreterliği için adaylığını koyan Rasmussen için şöyle dedi: "PKK'nın yayın organı Danimarka merkezli yayın yapıyor. Dört yıl önce Rasmussen'den bu kanalın durdurulması için talepte bulundum. Ancak Rasmussen durduramamış ya da durdurmamıştır.Karikatür krizi yaşadık. Biz de o dönem kendisine, 'İslam ülkelerinin Büyükelçilerini çağırın, konuşun bir değerlendirme yapın' dedik yine olumlu yaklaşmadılar. Ben açıkcası kişisel olarak buna olumsuz bakıyorum." dedi.