kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hava sıcaklığı azalacak - HARİTALI

Giriş Saati : 02.04.2009 07:23
Güncelleme : 02.04.2009 13:37
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin güneybatı kesimlerinde başlıyacak olan yağışlar, zamanla iç ve kuzeydoğu kesimlerde aralıklarla devam edecek. Bu sabah saatlerinde Doğu Karadeniz kıyılarında sis olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Ülkemizin batı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR : Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, ülkemizin doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetlice esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI:
Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

SİS UYARISI : Doğu karadeniz kıyılarında bu sabah saatlerinde sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Hava ulaşımı başta olmak üzere) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

NİSAN YAĞMURLARI GELİYOR, SU BASKINLARINA DİKKAT

Nisan ayında hava sıcaklıkları artarken, yurdun Ege ve İç Anadolu bölgesinin bazı kesimlerinde kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda, Güney ve İç Ege(Muğla, Aydın, Denizli, Uşak, Afyon, Kütahya), Göller Yöresi (Isparta-Burdur) ile İç Anadolu'nun kuzeybatısında (Eskişehir-Ankara,) kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Kuvvetli yağış nedeni ile ani sel ve su baskınları konusunda yetkililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar; poyrazdan kuvvetlice esecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve iç kesimleri (Muğla, Aydın, Uşak, Denizli, Kütahya, Manisa, Afyon) çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar Kuzey Ege kıyılarında poyrazdan kuvvetlice esecek.

AKDENİZ: Parçalı, zamanla Batı Akdeniz çok bulutlu, öğle saaatlerinden sonra Antalya'nın kuzey ve batı ilçeleri ile Burdur ve Isparta çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Yozgat çevreleri, Akşam saatlerinden sonra Konya, Aksaray, Nevşehir, Kayseri ve Sivas çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla bölge geneli çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Doğu Karadeniz kıyılarında bu sabah saatlerinde sis görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kuzeyi(Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan ve Iğdır) kısa süreli ve yerel olmak üzere yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı ve çok bulutlu.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...