kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Uludağ'da kar var ilgi yok

AA
Giriş Saati : 02.04.2009 10:56
Güncelleme : 02.04.2009 13:20
Yeni Haber
Türkiye'nin önde gelen kış turizm merkezlerinden Uludağ'ın, son 5 yılın en yüksek kar kalınlığına ulaşılmasına rağmen ekonomik krizin etkisiyle tatilcilerden yeterli ilgi görmediği bildirildi...
Uludağ Turizmi Geliştirme Derneği Başkanı Serdar Yazıcı, bu yıl karın bölgeye geç düşmesi nedeniyle sezona kötü başladıklarını belirtti. Kar yokluğu nedeniyle 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yeterli talep gelmediği için birçok otelin sezonu geç açtığını ifade eden Yazıcı, yılbaşında ise bir günlük tatil süresinin kısalığı nedeniyle istenen doluluk oranının yakalanamadığını anlattı. Uludağ'ın son yılların en iyi karını aldığını belirten Yazıcı, şöyle konuştu:

''Kar kalınlığı, 3 metreyi aşarak son beş yılın en iyi seviyesine geldi ama Uludağ'a talebi, kayağa uygunluk değil ekonomik kriz belirledi. İşletmecilerin masrafları arttığı halde, herkes ekonomik sıkıntıda olduğu için fiyatlar 4-5 yıl öncesine döndü. Buna rağmen hafta sonunda Uludağ'da 3 gece konaklayanlar, artık bir gecelik konaklamayı tercih eder hale geldi. Kazanç açısından verimli bir yıl geçirmedik. Özellikle aralık ayında kar olmaması nedeniyle yaklaşık yüzde 30 kayba uğradık.''

Ekonomik krizin küresel boyutta olması nedeniyle Uludağ'a gelen Rus turist profilinin de değiştiğini dile getiren Yazıcı, ''Otele ödenen para dışında diğer harcamalar turizmin nemalanmasını yükseltir ama ne yazık ki bu yıl harcama yapan turist, Uludağ'a gelemedi'' dedi.

Yaz turizmine yönelik satışların başlamasının etkisiyle Uludağ'daki otellerin doluluk oranının oldukça düştüğünü belirten Yazıcı, şu anda 4 otel dışındaki işletmelerin kapandığını ve sezonun neredeyse sona erdiğini ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, oteller bölgesinde bulunan 17 kamu misafirhanesinin tümünün kaldırılmasına yönelik proje üzerinde çalışıldığını açıkladığını hatırlatan Yazıcı, ''Bu projeyi heyecanla karşıladık. Buradaki niteliksiz binalar kamu kuruluşlarına ait. Bunlar ortadan kalkar ve bölgenin altyapı sorunları giderilirse Uludağ'ın çok daha fazla ilgi göreceğini düşünüyorum'' diye konuştu. Şimdiden gelecek sezon satışları için çalışmaya başladıklarını dile getiren Yazıcı, yeni pazar arayışlarının da devam ettiğini kaydetti.