kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Türkiye'nin gelişmesi eğitime bağlı"

CİHAN
Giriş Saati : 02.04.2009 13:19
Yeni Haber
Türkan Şoray'ın filmlerinde kullandığı kostümlerden oluşan "Beyaz Perdede Kostümler" sergisi Gaziantep'te açıldı...
Serginin açılışına katılan ünlü sanatçı Türkan Şoray, Türkiye'nin gelişiminin eğitime bağlı olduğunu belirterek, "Hepimizin gönlümüzden geldiği kadarıyla eğitime katkıda bulunması çok önemli" dedi.

TÜRKAN ŞORAY FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Türkan Şoray'ı bugünlere taşıyan filmlerde giydiği, farklı dönemlere ve olaylara tanıklık etmiş giysilerinden oluşan ve M1 Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışına Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, FİBA Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Kazaz ve çok sayıda davetli katıldı.

Serginin açılışında konuşan FİBA Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kazaz, daha önce Ankara ve İstanbul'da düzenlenen serginin, sanatçının Gaziantep Üniversitesi öğrencilerine yapılacak eğitim desteği kapsamında Anadolu'da ilk kez Gaziantep'e taşındığını, bugün aynı zamanda sinemaya adını veren Nakıp Ali'nin de ölüm yıl dönümü olduğunu söyledi. Kazaz, Türkan Şoray'ı Gazianteplilerle buluşturdukları için mutlu olduklarını belirtti.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Coşkun da, Türkan Şoray'ın, Türk sinemasına adanmış bir ömür olduğunu belirterek, "Ömrünü sanatına atfederek unutulmazlar arasına giren sanatçımıza minnetlerimizi iletiyoruz. Kendisi iyi kalpliliğini bir kez daha göstererek buradan elde edilecek geliri öğrenciler adına kullanmak üzere vakfa bağışlamıştır" dedi.

Kostümlerin kendisi için çok büyük bir değeri olduğunu belirten Türkan Şoray, onların yaşamının birer parçası olduğunu belirterek, "Sinemanın ve sinemaya olan sevginin mucizesi bu. İnsanların sevgisi neticesinde bunları yaşıyoruz; çok mutluyum" ifadelerini kullandı. Gaziantep'te büyük ilgi ile karşılandığını, filmlerini bir kez daha izlerken duygulandığını anlatan Şoray, "Burada bulunduğumuz mekana adını veren ömrünü sinemaya adamış Nakıp Ali'nin de ölüm yıl dönümü. Böyle bir mekanda bulunmaktan ve öğrencilerin eğitimi adına küçük bir şey yapabildiysem ne mutlu bana. Sinema dolayısıyla bir katkım olabildiyse kendimi çok mutlu addedeceğim.

Ülkemizin kalkınması eğitime bağlı. Çocuklarımızın, gençlerimizin eğitilmesi çok önemli. Ülke olarak gönlümüzden koptuğu kadarıyla eğitime destek vermeliyiz. Gaziantep'in meşhur baklavası da varmış. Onun da tadına bakacağım. Bütün gün hayranlarımla birlikte olacağım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından sergisiyle birlikte Gaziantep'e konuk olan Türkan Şoray'a teşekkür plaketi verildi. Gönül Paksoy'un küratörlüğünü yaptığı sergide, Türkan Şoray'ın bizzat hazırladığı kıyafetler ile filmlerinde giydiği kostümleri yer alıyor. Şoray'ın 1960'ta "Köyde Bir Kızı Sevdim" adlı filmden başlayarak yaklaşık 200 filmde kullandığı kostümler 22 Nisan'a kadar görülebilecek.

Sergi kapsamında Gaziantep, iki farklı etkinliğe daha ev sahipliği yapacak. Etkinliğin bugünkü bölümünde "Kitap İmza Günü', 'Söyleşi' ve 'Türkan Şoray Filmleri Gösterimi' düzenlenecek.