kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

G-20 protestolarında 1 kişi öldü

Giriş Saati : 02.04.2009 11:25
Güncelleme : 02.04.2009 12:39
Yeni Haber
Londra'da, G-20 zirvesi öncesinde düzenlenen protesto gösterilerinde bir göstericinin öldüğü bildirildi...
Londra'da, G-20 zirvesi öncesinde düzenlenen protesto gösterilerinde bir göstericinin öldüğü bildirildi.

G-20 ZİRVESİ ÖNCESİ PROTESTOLARDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

İngiliz yayın kuruluşu BBC ve Sky News televizyon kanalının bildirdiğine göre, polis, Bank of England yakınlarındaki göstericilerin arasında bir kişinin ölü bulunduğunu açıkladı.

Sokakta birden yere yığıldığı görülen göstericiye müdahale eden iki polis memurunun ambülans çağırdığı, göstericinin hastaneye kaldırıldığında hayatını kaybetmiş olduğu belirtilirken, polis göstericinin ölüm nedeni hakkında açıklama yapmadı.

GÖZALTINA ALINANLARIN SAYISI 86'YA YÜKSELDİ

Öte yandan düzenlenen protesto gösterilerinde gözaltına alınanların sayısı 86'ya yükseldi.

Londra metropol polisi, dün gece şiddet olaylarına karıştığı için 16, polis üniforması giydiği için 11 ve kamu düzenini bozdukları için 13 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bazıları güvenlik güçleriyle çatışmaya giren göstericilerden iki kişinin silah bulundurmak, iki kişinin İskoçya Kraliyet Bankasının bir şubesini soymaya çalışmak ve bir kişinin aynı bankayı yakma girişiminden dolayı gözaltına alındığını belirten polis, diğer gözaltına alınan şüpheliler hakkında da polise saldırma, hırsızlık ve uyuşturucu bulundurma gibi suçlamaların bulunduğunu kaydetti.

ZİRVENİN SLOGANI: İSTİKRAR, BÜYÜME, SLOGAN

G-20 ülkeleri liderler zirvesi bugün İngiltere'nin başkenti Londra'da ''istikrar, büyüme ve istihdam'' sloganıyla başlıyor.

Türkiye'nin de üyesi olduğu G-20 zirvesi, Londra'da, artırılmış uluslararası işbirliğiyle küresel ekonomik büyümenin düzelmesine yardımcı olmak için dünyanın en büyük ülkelerini bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Bunu başarmak ise dünya liderlerinin üç taahhüdünü gerektiriyor; ilk olarak finansal piyasaları istikrara kavuşturmak, hane halklarını ve işletmelerin durgunluktan çıkmasını olanaklı kılmak için gerekli her türlü önlemi almaları. İkincisi, güveni sağlamak amacıyla küresel finansal ve ekonomik sistemi güçlendirmek ve reformlar yapmak. Üçüncüsü ise küresel ekonomiyi istikrarlı büyüme rayına oturtmak, istihdam seviyesini artırmak ve yoksulluğu azaltmak.

Washington'da geçen yıl kasım ayında düzenlenen G-20 zirvesinden bu yana küresel ekonomik krizle ilgili muhtemel çözümleri değerlendirmek için Davos'ta Dünya Ekonomi Forumu gibi uluslararası etkinlikler düzenlendi. Dünyanın çeşitli yerlerinde ülkeler ve bölgesel gruplar bu üç taahhüdü yerine getirmek amacıyla pratik politikalar bulmak için birlikte yakından çalıştılar.

Londra'daki zirveden önce bazı anahtar konular üzerinde anlaşmaya varmak için yapılan bazı toplantılarda önemli ilerlemeler kaydedildi. G-20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankaları Başkanları toplantısında, serbest ticareti sürdürme ve her türlü korumacılıkla mücadele, büyümeyi düzeltmek için gerekli çabaların sürdürülmesi, gerekli olduğu sürece merkez bankalarının genişlemeci politikalarını sürdürmesi ve Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) kaynaklarının acilen yükseltilmesine ihtiyaç olduğu konularında anlaşmaya varıldı.

Ayrıca bankaların kredi vermelerini likidite desteği, sermaye desteği ve sorunlu varlıkları halletme yoluyla düzeltme, önemli bütün finansal kuruluşların, piyasaların ve enstrümanların düzenlenmesi ve yönetimi, uluslararası bankacılık kurallarının değiştirilmesi ile krizleri çözmek ve önlemek için güçlendirilmiş uluslararası işbirliğiyle denetim kurulları oluşturulması konularında da görüş birliği sağlandı.
Haberin fotoğrafları