kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İsrail'de bombalı saldırı girişimi

AA
Giriş Saati : 22.03.2009 10:02
Güncelleme : 22.03.2009 17:05
Yeni Haber
İsrail'in liman kenti Hayfa'da, bomba yüklü bir araçla düzenlenmek istenen terör saldırısı tesadüfen ortaya çıktı...
Hayfa'nın en büyük alışveriş merkezinin önündeki açık alana bırakılan bombalı aracın içinde meydana gelen ufak patlama çevredekiler tarafından polise bildirilince, aracın onlarca kilogram bombayla dolu olduğu belirlendi.

Verilen bilgiye göre, araç dün gece alışveriş merkezinin önündeki açık park alanına bırakıldı.

Ancak daha sonra aracın içinden ufak bir patlama sesinin duyulmasıyla çevredekiler polisi durumdan haberdar etti. Polis, aracın açık park alanına bırakılması nedeniyle güvenlik denetiminden geçmediğini ve içinde onlarca kilogram bomba olduğunu belirlerken, patlayıcılar etkisiz hale getirildi.

Araçtaki patlayıcıların düzeneğinin çalışmadığı belirtilirken, patlama olsaydı onlarca kişinin ölmüş olabileceğine de dikkat çekildi.

Aracın Doğu Kudüs'ten bir Arap kadının üzerine kayıtlı olduğu, ancak çalınmış olabileceği ihtimali üzerinde de durulduğu kaydedildi.

Bu arada olayı daha önce de adı birkaç kez gündeme gelen "Celile Özgürlük Savaşçıları" üstlendi. Grup, saldırının, "Doğu Kudüs'teki ev yıkımlarına karşı bir cevap anlamında" olduğunu ifade ederken, polis, İsrail'de halen böyle bir grubun faaliyette olduğuna ilişkin iddiaya şüpheyle bakıyor.

İsrail Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Micky Rosenfeld, olayın soruşturulduğunu, saldırı teşebbüsünün arkasında Filistinlilerin bulunduğunun düşünüldüğünü belirtti.