kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Denizli'de 4.0 büyüklüğünde deprem

AA
Giriş Saati : 22.03.2009 10:33
Güncelleme : 22.03.2009 17:19
Yeni Haber
Denizli'nin Akköy ilçesinde 4.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi...
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, saat 02.53'te merkez üssü Akköy olan 4.0 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem kaydedildi.

VALİ ERKMEN: CAN VE MAL KAYBI YOK

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Akköy ilçesinde meydana gelen depremde can ve mal kaybı olmadığını bildirdi.

Erkmen, saat 02.53'te meydana gelen ve merkez üssü Akköy olan depremle ilgili kendilerine olumsuz bir durumun bildirilmediğini kaydetti.

Vatandaşların deprem nedeniyle ilk anda korkuya kapıldığını ancak daha sonra sakinleştiğini ifade eden Erkmen ''Depremde can ve mal kaybı yok'' dedi.

AKKÖY KAYMAKAMI EVİN: RİSKLİ BİNALARIN BOŞALTILMASI İÇİN VATANDAŞLARI UYARDIK

Akköy Kaymakamı Musa Evin, ilçede meydana gelen hafif şiddetli depremler nedeniyle daha önce riskli olduğu tespit edilen binaların boşaltılması konusunda vatandaşları uyardıklarını bildirdi.

Kaymakam Evin, merkez üssü Akköy olan hafif şiddetli depremlerde can ve mal kaybının olmadığını söyledi. Depremlerin ardından, afet tatbikatında yıkılma riski tespit edilen bina sahiplerini uyardıklarını kaydeden Arda, ''Riskli binaların boşaltılması için vatandaşları uyardık. İlçede herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Yine de bugün Vali Yavuz Erkmen başkanlığında kurulacak kriz merkezinde durum değerlendirmesi yapılacak'' dedi.

Denizli'nin Akköy ilçesinde saat 02.53'de meydana gelen hafif şiddetli depremin ardından, saat 07.41'de 3.6, saat 08.55 de ise 2.7 büyüklüğünde iki sarsıntının daha kaydedildiği belirtildi.

AKKÖY KAYMAKAMI EVİN: KÖYLERİ DOLAŞTIK BİR OLUMSUZLUK YOK

Akköy Kaymakamı Musa Evin, ilçede meydana gelen depremden sonra gerekli incelemeleri yaptıklarını bir olumsuzluğun söz konusu olmadığını bildirdi.

Evin, merkez üssü Akköy olan saat 02.53'teki hafif şiddetli depremin ardından iki artçı sarsıntı daha meydana geldiğini kaydetti. Vatandaşlara gerekli uyarıları yaptıklarını anlatan Evin, şöyle devam etti:

''İlk depremin korkusuyla halkımız biraz telaşlandı ama çok şükür bir hasar ya da can ve mal kaybı söz konusu değil. Köyleri dolaştık bir olumsuzluk yok. İlçe kriz merkezi toplandı ve gerekli değerlendirmeleri yaptı. Afet tatbikatında Bayındırlık Bakanlığından gelen arkadaşlar ilçemizde evleri teker teker kontrol etmiş, acilen boşaltılması gerekli 4-5 ev tespit edilmişti. Ev sakinlerine durumu ilettik. Bu konuda onlara her türlü yardımı yapmaya hazırız. Kira yardımı, eşya yardımı neyse gerekli bütün masraflarını karşılayacağız.''