kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hamaney: "Kararı verecek olan millettir"

AA
Giriş Saati : 22.03.2009 11:15
Güncelleme : 22.03.2009 17:05
Yeni Haber
İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, iyi bir yönetim ve parlak bir gelecek için her oyun önemli, seçimlerin de milli bir yatırım olduğunu belirterek, "Kararı verecek olan millettir" dedi...
Hamaney, 12 Haziranda yapılacak 10. dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmesinde, yüksek katılımın seçimlerin sıhhati açısından önemli olduğunu belirtti ve halkı oy kullanmaya çağırdı.

Halkın irade ve kararının seçimlerle yönetime yansıdığını kaydeden Hamaney, "Ülkenin doğru idaresi ve parlak bir gelecek için seçimler birer milli yatırımdır. Her bir oyun bu yatırımda önemli payı vardır" diye konuştu.

Hamaney, adayları programları konusunda gerçeklerden sapmamaları konusunda uyardı ve seçimlerin iktidarı ele geçirmek değil, halka hizmet için bir araç olarak görülmesi gerektiğini kaydetti.

"Adaylar, düşmanları boşuna umutlandıracak söz ve eylemlerden kaçınmalı" diyen Hamaney, rakipleri eleştirmede ölçünün kaçırılmaması ve insafın elden bırakılmaması tavsiyesinde bulundu.

Hamaney, seçimlere ilişkin tutumuyla ilgili olarak da şunları söyledi:

"Yıllardır seçimlerle ilgili tavrım hep spekülasyon konusu edildi. Sadece bir oyum var ve onu da kullanacağım. Hiç kimseyi, belli bir adaya oy vermeleri ya da vermemeleri konusunda yönlendirmeyeceğim. Kararı verecek olan millettir."

İnsafsızca eleştiriler karşısında zaman zaman hükümetleri desteklediğini de belirten Hamaney, "Bu tavrımı seçimler konusunda yanlış değerlendirenler oluyor. Ancak gerçekte böyle değil. Ülkeye hizmet edenlerin güzel eylemlerini takdir etmem bir sorumluluktur" ifadesini kullandı.

Bu arada seçimlere üç aydan az süre kalmasına rağmen muhafazakar kanattan henüz hiç kimse adaylığını açıklamadı.

Reformcu eski Meclis Başkanı Mehdi Kerrubi ile eski Başbakan Mir Hüseyin Musevi adaylıklarını resmen açıklamıştı.

İran'da 12 Haziranda yapılacak 10. dönem cumhurbaşkanı seçimlerinde 16 yaş üzeri yaklaşık 46,2 milyon seçmen oy kullanacak.