kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Darwin, kitaplara çok para ödememiş

CİHAN
Giriş Saati : 22.03.2009 16:33
Güncelleme : 22.03.2009 17:05
Yeni Haber
İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi'nin deposunda ortaya çıkarılan eski ve tozlu kitaplar, gençliği hakkında çok fazla şey bilinmeyen ünlü bilim adamı Charles Warwin'in öğrencilik yıllarına ışık tutuyor. ..
Son bir yıl içerisinde ortaya çıkarılan deri ciltli altı kitap arasında Darwin'in de okulda olduğu dönemde okul öğrencilerinin nereye borçlandıkları, nerelere harcama yaptıklarına dair detaylar içeriyor. Kitaplardaki kayıtlarda Darwin'in 1828 ve 1831 yılları arasında yaptığı harcamalar açıkça görülüyor.

Cambridge Üniversitesi'ndeki Darwin Online Project'in yöneticisi John van Wayne, kitaplardaki kayıtlara göre Darwin'in Cambridge kasabasındaki yerel işletmeler ile ilişkilerinin bulunduğunu söyledi. Wayne, söz konusu kayıtları da yarından itibaren internet sitelerinden yayınlamaya başlayacaklarını belirtti.

Ancak Wayne, kitaplardan elde edilen en ilginç bilginin, Darwin'in gençliğinde kitaplara çok fazla para harcamamış olmasının olduğunu aktardı. Wayne bu kayıtların, Darwin'in çalışmalarda bulunmak için böcek topladığını da doğruladığını ifade etti.

Wayne, kayıtlara göre Darwin'in en çok bacasını temizletmek, ayakkabılarını boyatmak için para harcadığının, ayrıca bir berber ve terziye ödemeler yaptığının anlaşıldığını dile getirdi. Ancak yeni çıkan bilgilerin Darwin'in biyografisini yazanlar için değersiz şeyler olduğunu belirten Wayne, "Birdenbire küçük detaylar, küçük gerçekler, tarihler ve eşyalar bulduk." dedi.