kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Yönetmen: Faruk Mesudi Yapımcı: Hoo Production Danışman: Prof. Mark Juergensmeyer Fragman için: www.quranconnections.com

'Laik Türkiye ders olmalı'

MURAT KARPUZ / DIŞ HABERLER
21.03.2009
İslam'ı karalayan Fitne filmiyle tepki çeken Hollandalı vekile Bollywood yönetmeni Mesudi'den "Kuran" filmi ile yanıt geldi. SABAH'ın konuştuğu Mesudi: Fitnecilerin dersi de laik Türkiye olsun..
İslam karşıtı fikirleriyle hazırladığı 'Fitne' isimli filmiyle Müslümanları ayağa kaldıran Hollandalı aşırı sağcı parti lideri Geert Wilders'a cevap Bolywood sinemasının deneyimli yönetmeni Faruk Mesudi'den geldi. Hindistan televizyonları için hazırlanan yüzden fazla pembe diziye imzasını atan müslüman kökenli yönetmen Masud "Kuran-Modern bağlantı" isimli bir belgesel film hazırladı. Amerika'nın en saygın sosyolog ve İslam hukuku profesörlerinin görüşleriyle hazırlanan filmde İslam'ın evrenselliğinden, barış mesajına, konuşulması tabu olan sekse kadar pek çok konu aydınların gözüyle ele alınıyor. SABAH, yönetmen Mesudi ile film projesi, Müslüman dünya, Batı, terörizm ve İslamı konuştu. İşte Mesudi'nin sorularımıza verdiği cevaplardan çarpıcı alıntılar;

* Fitne gibi Kuran mesajını çarpıtmaya çalışanlara cevap olarak bu filmi hazırladık. İslam dini tüm dünya insanlarına barış ve kardeşlik mesajını gönderen, ona Tanrı'ya ulaşmada yardımcı olan bir matrixtir. Kodlanmış bir ilahi yolculuktur. O kodların doğru çözülmesi gerekir.

İSLAM'IN ÖZÜNE İNMEK ŞART
*
İslam ile laik sistemlerin bağdaşmadığı iddiaları tamamen cehalettir. Laiklik İslam'ın tanımı içinde yer alan bir kavramdır. Tanrı ile kul arasına kimseyi sokmayan bir din nasıl laik olmaz ki.

* Türkiye benimsediği laik sistem ile İslam dünyasına örnek olmaktadır. Batı ile doğu arasında köprü olan bu ülke özellikle Obama yönetimindeki ABD'nin doğu ile diyaloğunda en büyük yardımcısı, elçisi olacaktır. Türkiye'nin laikliği hem Arap hem de batı ülkelerinde ders olarak okutulmalı.

EL KAİDE CEHALETİN ÜRÜNÜ
*
El Kaide Müslümanları temsil eden bir örgüt değildir. İyi eğitimli, İslam'ın ve kitabı Kuran'ın mesajını doğru anlayabilecek donanıma sahip müslümanların sayısı arttıkça dünyada El Kaide gibi örgütler varlıklarını kendiliğinden yitirecektir. ABD'nin El Kaide'ye karşı mücadelede kazananı belirleyen yine İslam'ı doğru anlayan Müslümanlar olacaktır. Eğitimli Müslümanlar içindeki düşmanı yenecektir.

* Obama, selefi Bush'un 'politikalarını bırakarak diyalog için yepyeni bir sayfa açtı. Bu köprüleri kurmak açısından bir fırsattır. Bu savaşın adı 'İslam'la savaş' değil 'terörle savaştır'.

* Filmde seks, çok eşlilik gibi konulara da değindik. Bu konuların tabulaştırılması İslam'ın yanlış anlatılmasından kaynaklanır. İslam seksi iyi bir şey olarak tanımlar. Ancak evlilik dışı seksi 'haram' sayar. Çok eşlilik ise tamamen yanlış yorumlandı. İslam çaresiz, eşini çeşitli nedenlerden dolayı kaybetmiş, yoksuk kadınları himayeyi erkeğe görev saymıştır. Çok eşlilikten kasıt budur.
Haberin fotoğrafları