kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Erdoğan ile Baykal, gölge oyunu oynuyorlar"

ANKA
Giriş Saati : 22.03.2009 11:13
Güncelleme : 22.03.2009 17:47
Yeni Haber
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Erdoğan ile Baykal, sorunlara çözüm aramak yerine siyaseten birbirlerini ayakta tutacak şekilde kayıkçı kavgası yapıyor, gölge oyunu oynuyorlar'' dedi...
Sezer, partisinin Kütahya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de büyük sıkıntılar yaşandığını savundu. Yaklaşık bir yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bizzat görüşerek, ekonomik krizle ilgili tedbir önerileri sunduğunu belirten Sezer, Erdoğan'ın, ''Merak etmeyin. Ekonominin altyapısı çok iyi. Bize bir şey olmaz'' dediğini söyledi.

Sezer, sıradan bir vatandaşın bile ekonomik krizin gelmekte olduğunu gördüğünü ve şimdi Türkiye'nin yarısının işsiz olduğunu öne sürerek, şöyle devam etti:

''Çiftçiler, esnaf batırılmış, emekli büyük sıkıntı içerisinde, ama bunu algılayamayan, öngörüp tedbir alamayan bir hükümet var. Başbakan geçen hafta tedbir paketini Eskişehir'de açıkladı. Otomobil ile beyaz eşyaya vergi indirimi uyguluyorlar. Bu, paran varsa harca paketi. Yoksa millet işsiz kalmaya devam ederken, ekmek alacak para bulamazken otomobil alacak durumda değil. Üstelik vergi indirimi uygulanan ürünler yaklaşık yüzde 63 ile 80 arasında dışa bağımlı. Yani kaynaklar yine yüzde 80 dışa gidecek demektir.''

"ERDOĞAN İLE BAYKAL, GÖLGE OYUNU OYNUYORLAR"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP ve AKP'nin birbirinden beslendiğini ifade ederek, "Erdoğan ile Baykal, sorunlara çözüm aramak yerine siyaseten birbirlerini ayakta tutacak şekilde kayıkçı kavgası yapıyor, gölge oyunu oynuyorlar" dedi.

Seçim çalışmaları nedeniyle Kütahya'da bulunan Sezer, DSP İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye'de herkes sıkıntı içinde yaşarken, sorunlara çözüm bulmak için çaba gösterilmediğini kaydeden Sezer, "Toplum sıkıntı içinde ama siyasette kayıkçı kavgası devam ediyor. Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, sorunlara çözüm aramak yerine siyaseten birbirlerini ayakta tutacak şekilde kayıkçı kavgası yapıyor, gölge oyunu oynuyorlar" diye konuştu.

Sezer, Baykal'ın, Başbakan Erdoğan'ın karşısında tek alternatifmiş gibi gösterildiğini, bu yaklaşımın doğru olmadığını ifade etti. Sezer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İkisi birbirinden besleniyor. İkisi birbirinden beslendiğine göre, ikisinin de belli oranda ayakta kalması, diğeri için önemli. Öyleyse bu seçimlerde özellikle belli kesimlerin Erdoğan'ın karşısında alternatifmiş gibi Baykal'ı, temcit pilavı gibi yeniden, yeniden öne sürmesi, aslında doğrudan Erdoğan'ı, AKP Hükümeti'ni ayakta tutma girişimidir. Bu çok açık. Çünkü bu millet Baykal'ın CHP'sini iktidar yapmayacağını defalarca gösterdi. İktidar olabilmiş tek sol parti DSP, öyleyse tek alternatif DSP. Biz tek başımıza 1999'da yüzde 57 oy aldığımız Edirne'de, geçtiğimiz seçimlere katılmadık, belli oranda bir iş birliği de gerçekleşmiş oldu. Ama CHP orada tek başına bizim de desteğimizle ancak yüzde 24 oy alabildi. Bizim yüzde 40 oy aldığımız Bursa'da, CHP sadece yüzde 17 oy alabildi. Demek ki bu millet CHP'ye oy vermiyor. Ancak gücümüzü, enerjimizi ortaya koyduğumuzda DSP'ye oy verebiliyor ve iktidar yapabiliyor."